Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patru medalii de aur pentru România. Olimpicii s-au întors acasă de la Campionatul Mondial de Canotaj din Cehia

Canotorii de aur ai României s-au întors acasă, după ce au scris istorie la Campionatul Mondial din Cehia. Sportivii, care au câștigat nu mai puțin de patru medalii de aur, au avut parte de o primire impresionantă la aeroport, acolo unde au fost întâmpinați de rude, prieteni și oficiali. Olimpicii au ținut să mulțumească tututor celor care i-au susținut.

“Spuneam înainte să plecăm că ne lipsește aurul la Modiale și, după multă muncă, ne bucurăm că am reușit să luăm aurul la Mondiale”, a spus Ancuța Bodnar, canotoare olimpică.

Simona Radiş, canotoare olimpică, a susținut că “Un sportiv poate să fie cel mai bun, dar nu poate singur și noi avem în spate o armată de oameni”.

“Ne bucură rezultatul făcut, doarece acum 12 ani am reușit să obțin prima mea medalie la juniori, de această dată o am pe cea de la seniori și mă bucur că e prima medalie de acest fel la dublu masculin”, a spus Marius Cozmiuc, canotor olimpic.

“Suntem mândri că am reușit să obținem această medalie și să înălțăm tricolorul pe podium”, a afirmat Sergiu Bejan, canotor olimpic.

“Ne bucurăm că sunteți alături de noi și să fiți în continuare, că mai avem lucruri frumoase de arătat”, a spus Ionela Cozmiuc, canotoare olimpică.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a remarcat performanțele reușite de Federația de canotaj condusă de Elisabeta Lipă în numai zece ani și le-a promis sportivilor tot sprijinul său pentru pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Elisabeta Lipă a spus însă că ar fi preferat totuși ca sportivii să aibă parte de o altfel de  primire, așa cum a avut David Popovici, în urmă cu trei luni, atunci când ministrul i-a oferit un premiu în valoare de 200.000 de euro.

România a ocupat locul 3 pe națiuni la Campionatele Mondiale de Canotaj. Echipajele noastre au marcat o performanță istorică prin cele patru medalii de aur pe care le-au adus acasă din Cehia.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE