Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un elev a luat nota 1 la Muzică. Părinții au contestat nota și au dat școala în judecată

O familie din Iași a dat în judecată colegiul la care învață fiul lor după ce băiatul a primit nota 1 la Muzică. Elevul de clasa a șasea nu ar fi știut să scrie notele muzicale pe portativ. Cei doi părinți, el judecător, ea procuror militar, susțin că nota 1 se acordă doar pentru fraudă. 

Băiatul este elev la un colegiu de prestigiu din Iași. În luna octombrie, la o evaluare la materia Educație Muzicală, a trebuit să transcrie pe portativ notele muzicale: Do bemol, Si bemol, Mi bemol, Sol bemol, Re bemol și să identifice enarmonicul sunetelor respective. A primit nota 1. Nemulțumiți, părinții au cerut reevaluarea lucrării, dar Colegiul le-a transmis că nota a rămas aceeași.

Antonina Bliort, purtătorul de cuvânt al ISJ Iași:Conform metodologiei, părinții pot contesta o notă. Asta s-a întâmplat și contestația s-a făcut și a fost reevaluată lucrarea. S-a ajuns la concluzia că era la momentul respectiv justificată acea notă.”

Părinții au contestat nota 

Părinții au considerat că nota a fost acordată pe nedrept și a chemat în judecată Colegiul la Tribunalul Bacău, în calitate de pârât. 

Mihaela Țurcănașu, directorul adjunct al Colegiului Național Iași: ”Au fost parcurși toți pașii necesari, dar se pare totuși că a fost nevoie și sprijinul și de opinia instanței. (Reporter: Dar au mai fost probleme cu elevul respectiv?) Nu este vorba de o problemă particulară.”

Antonina Bliort, purtătorul de cuvânt al ISJ Iași: ”Legislația spune că elevul poate primi orice notă. Părinții susțin că nota 1 se dă doar pentru fraudă. Vom vedea la sfârșitul acestui proces care este soluția cea mai bună.”

Judecătorii din Bacău au decis să trimită dosarul la Tribunalul Iaşi, dar aici ceilalţi judecători au refuzat să se ocupe de caz pe motiv că sunt colegi cu tatăl copilului, iar acum părinţii au făcut o cerere de strămutare a dosarului la o altă instanţă din ţară. Părinții nu au dorit să ofere o declarație publică, pe motiv că este o procedură juridică în curs. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE