Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simularea națională, repetată în șapte școli din Dolj. Liceele cu rată de promovare 0% la Bac 2024 nu vor mai putea școlariza

Rezultatele slabe de la simulările naționale îi determină pe inspectorii școlari din Dolj să reia aceste evaluări la nivel de județ. Cele mai mici note au fost însă la liceu. În șapte unități școlare nici un elev nu are cunoștințele necesare pentru a promova Bacalaureatul, iar dacă situația nu se schimbă până în vară, liceele respective nu vor mai primi noi clase și vor intra în lichidare.

În Dolj mai puțin de 45% dintre elevii de liceu au obținut media minimă șase la simularea națională a examenului de Bacalaureat. Directorii școlilor cu rezultate slabe speră însă că rezultatele se vor îmbunătăți la vară.

Florin Onete (Liceul Tehnologic ”Petre Baniță” Călărași): ”Sperăm într-o îmbunătățire a acestor rezultate, având în vedere că suntem unul dintre cele șapte licee cu procent zero la bacalaureat. Stăm ceva mai bine la evaluarea națională de clasa a VIII-a. Spuneam că sperăm ca în vară rezultatele să fie ceva mai bue având în vedere că am organizat împreună cu colegii, la nivelul liceului, ore de pregătire suplimentară.”

Gheorghe Barbu (Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova): ”Probabil că în mod semnificativ nu se vor schimba, că este aproape imposibil ca în două săptămâni rezultatele să fie mai bune decât au fost acum. În schimb, poate veni în ajutorul părinților și al elevilor, pentru că trebuie să știți că foarte multe din simulări sunt cerute chiar de părinți. Ne va arăta unde suntem și până la examenul propriu-zis de bacalaureat și examenul pentru clasa a VIII-a, mai avem timp.”

Liceele cu rată de promovare 0% nu vor mai putea școlariza

Rezultatele slabe nu i-au luat neapărat prin surprindere pe directorii unităților școlare.

Florin Onete (Liceul Tehnologic ”Petre Baniță” Călărași): ”Cauzele sunt multiple. În primul rând liceul nostru se găsește în mediul rural. Foarte mulți părinți sunt plecați la muncă în străinătate și acești elevi de liceu suplinesc oarecum munca părinților în gospodărie. O altă cauză dacă este să ne referim la rezultatele de la Bacalaureat, să ne aducem aminte că acum patru ani acești elevi au intrat cu medii la Evaluarea Națională de 2, 3 și e foarte greu pentru acești copii să recupereze atât de mult astfel încât cu o notă de 2 la clasa a VIII-a să reușească acum cel puțin o notă de șase.”

Dacă elevii din aceste licee nu vor promova bacalaureatul, acestea vor pierde dreptul de a mai școlariza.

Daniel Ion, inspector școlar general: ”Sunt și unități școlare în care rezultatele nu sunt deloc mulțumitoare, altele care se așteptau să aibă procente de promovare maxime. Nu a fost așa. Dar toate aceste lucruri ne fac pe noi toți să ne mobilizăm, noi profesori, elevi și neapărat părinți să formăm un trio care să schimbe lucrurile în bine. Acuma evident că într-un timp scurt nu poți să faci minuni, adică nu poți să ajungi de la o notă foarte mică la una foarte mare, dar se pot face progrese.”

Simulările județene vor fi un antrenament și pentru cadrele didactice pentru a se obișnui cu procedeul de scanare a lucrărilor dar și cu noul tip de evaluare, în sistem online. Repetarea simulării de Bacalaureat se va desfășura în perioada 15-17 aprilie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE