Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Defibrilatorul furat din Brașov a fost găsit. Hoțul încerca să-l vândă pentru 100 de euro

Polițiștii din Brașov au găsit defibrilatorul portabil furat în urmă cu două săptămâni. Cel care l-a luat încerca să-l vândă contra sumei de 100 de euro.

"În cadrul activităţilor de cercetare penală şi investigaţii relativ la comiterea infracţiunii de furt al unui defibrilator portabil din zona Livada Poştei, din municipiul Braşov, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov - Secţia 1 Poliţie, cu sprijinul a doi cetăţeni, au stabilit datele necesare care au condus la indentificarea dispozitivului medical în cauză. Poliţiştii au descoperit şi ridicat defibrilatorul din posesia unei persoane care voia să-l tranzacţioneze cu suma de 100 de euro", au precizat, miercuri, reprezentanţii IPJ Braşov, potrivit Agerpres.

Aparatul medical a fost predat reprezentanţilor Primăriei Municipiului Braşov, pentru reutilizarea de îndată în scopul pentru care a fost destinat, respectiv cazuri de urgenţă medicală.

"Cercetările sunt continuate în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor bănuite, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov", a mai sursa informat sursa citată.

Știrea inițială:

Un defibrilator montat în Brașov în luna decembrie de organizația Caravana cu Medici în Brașov a fost furat zilele trecute.

Cadrele medicale au venit cu un apel către hoț să îl returneze și subliniază că aparatul, care costă 11.000 de lei, ”nu are nicio valoare în casa unui individ”.

Aparatul fusese instalat în zona Livada Poștei, adică în centrul Brașovului, în decembrie 2020, în cadrul unui proiect derulat de asociația Caravana cu Medici, fondată de mai mulți doctori, potrivit BizBrașov.

”În Decembrie 2022 Caravana cu Medici a amplasat primele defibrilatoare accesibile 24/7 din Brașov, unul în Piața Sfatului, iar al doilea în Livada Poștei.

Ieri noapte cel din Livada Poștei a fost furat. Mă simt dezamăgit și scârbit.

Mereu spunem că ne dorim o țară ca afară, vrem lucruri frumoase dar noi aruncăm mucurile de țigară pe jos, ne luăm la bătaie cu salvamarii pe plajă că vrem să intrăm în apă când e pericol de înec și mai nou furăm aparate care pot salva vieți”, a anunțat dr. Alexandru Covaciu, inițiatorul proiectului „O secundă pentru viață”, prin care aceste defibrilatoare au fost donate municipalității.

Ce este defibrilatorul extern automatizat

Defibrilatorul extern automatizat este un dispozitiv portabil ce induce restabilirea ritmului normal al inimii prin aplicarea energiei electrice în caz de aritmii ventriculare cu risc înalt de deces, precum tahicardia, flutterul sau, mai ales, fibrilația. Utilizarea acestuia este ușor de înțeles, astfel că, salvarea unei vieți devine realizabilă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE