Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Doi tineri au furat 71 de tablete dintr-o școală din București, în valoare de peste 100.000 de lei

Doi tineri, de 18 şi 21 de ani, suspectaţi că au furat 71 de tablete de la Scoala Gimnazială ”George Bacovia" din Bucureşti, au fost reţinuţi. Anchetatorii au recuperat doar 12 tablete.

”La data de 31 iulie 2023, poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 16 Poliţie au pus în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele a doi bărbaţi, în vârstă de 18, respectiv 21 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de furt calificat, prejudiciul fiind de peste 100.000 de lei”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 16 Poliţie au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în perioada 22/23 iulie 2023, din interiorul unei şcoli din Sectorul 4, ar fi fost sustrase 71 de tablete.

Potrivit unor surse judiciare, unitatea din care s-au furat tabletele este Şcoala Gimnazială ”George Bacovia".

Tabletele au fost furate de tânărul de 18 ani, cu ajutorul celui de 21 de ani.

”De asemenea, în urma activităţilor specifice poliţieneşti, au fost recuperate 12 tablete din cele 71 pe care aceştia le-ar fi sustras. În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală”, a mai transmis Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 16 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE