Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reprezentanții AUR au încercat să intre în biroul lui Marcel Ciolacu. Deputat PSD către George Simion: ”Ai venit cu interlopii după tine?”

Reprezentanții partidului AUR au încercat să intre în biroul președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru a discuta cu acesta, însă au fost întâmpinați de liderul grupului PSD, deputatul Alfred Simonis, care le-a cerut să părăsească încăperea.

Reprezentanții AUR sunt supărați, după ce au fost sancționați în urma scandalului pe care l-au făcut, în urmă cu două săptămâni, în plenul Camerei Deputaților, în timpul dezbaterilor asupra legii privind prevenirea separării copilului de familie.

Alfred Simonis, către George Simion: ”Ai venit cu interlopii după tine?”

Mai mulți parlamentari ai formațiunii s-au ales cu indemnizația tăiată la jumătate, timp de șase luni. De asemenea, ei nu vor putea vorbi mai mult de 10 secunde de la microfonul Camerei, vreme de trei luni.

”Vrem să vorbim cu preşedintele acestei Camere. Am venit aici să cerem să vorbim cu domnul Ciolacu”, i s-a adresat George Simion lui Alfred Simonis, care l-a întrebat pe liderul AUR dacă a venit cu ”interlopii după el”, transmite Agerpres.

”Ai venit cu interlopii după tine? Ai nişte interlopi, huligani, care nu ştiu decât să împingă, agenţi sovietici, agenţi ai KGB. Sunteţi nişte infractori, nişte golani. De ce vă dă Moscova bani? Ia-ţi interlopii şi ieşi afară. Daţi interlopii şi infractorii afară!” i-a transmis Simonis lui Simion, care a replicat:

”Dumneavoastră aţi furat din buzunare în Anglia? Sunteţi valutist? Noi nu avem treabă cu dumneavoastră, haideţi să ne înscriem toţi deputaţii la secretară”.

George Simion: ”Suntem deputaţi, vrem să vorbim cu preşedintele Camerei Deputaţilor”

Simion a declarat la conferinţa AUR de marţi că doreşte să vorbească cu Marcel Ciolacu despre "abuzurile pe care actuala coaliţie le face la adresa parlamentarilor".

”Din păcate, preşedintele care se doreşte democrat, în urma opoziţiei la proiectul 145 (n.r. legea privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie), ne-a redus timpul la 10 secunde, lucrul ăsta nu e posibil, au pus pumnul în gură opoziţiei, asta nu e democraţie. Suntem deputaţi, vrem să vorbim cu preşedintele Camerei Deputaţilor. În semn de protest faţă de abuzurile pe care actuala coaliţie le face la adresa parlamentarilor AUR, care s-au împotrivit PLx 47, PLx 143 şi 145, votate pe Whatsapp, o să cerem o audienţă la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, viitorul premier, poate, Ciolacu, şi să vedem ce zice de această administraţie, de felul în care suntem reduşi la tăcere în 10 secunde în plenul Camerei Deputaţilor”, şi-a motivat gestul preşedintele AUR.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE