Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mitingul organizat de AUR a primit alte 42 de amenzi. Sancțiunile contravenționale au depășit peste 80.000 de lei

Publicat de: Mirabela Vasile

Mitingului organizat de AUR, la Palatul Parlamentului, a primit alte 42 de amenzi din partea jandarmilor.

În total, au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.500 de lei, şi a fost întocmit un act de sesizare a organelor de urmărire penală privind tulburarea ordinii publice.

Ce amenzi au aplicat jandarmii după protestul AUR

”În legătură cu adunările publice din zona Palatului Parlamentului, din data de 10.05.2023, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În completarea informațiilor din zilele anterioare, menționăm faptul că au mai fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.800 lei astfel:

- 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cu modificările și completările ulterioare;

- 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.800 de lei, în conformitate cu prevederile

Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.”, se arată în comunicatul transmis de Jandarmerie.

Totodată, a fost constatat un act de sesizare a organelor de urmărire penală privind săvârșirea faptei de tulburare a ordinii publice.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea altor persoane care au săvârșit abateri de la cadrul legal în vigoare.

Simpatizanții AUR au protestat miercuri la Parlament față de adoptarea proiectului de lege privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie. Au fost două manifestații: una în curtea instituției și alta în exterior.

Legea a fost votată de Parlament, cu o majoritate covârșitoare, într-o ședință cu scandal, generat de deputații AUR care au venit în plen cu pancarte și care au cerut scoaterea proiectului de pe ordinea de zi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE