Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Floarea-soarelui, recoltată de hoți. Aproape 5 tone au fost furate în Giurgiu

În ultimele săptămâni, mai mulți fermieri din două județe au constatat că floarea soarelui pe care au cultivat-o pe hectare întregi a fost recoltată de către hoți. În Băneasa, Giurgiu, hoții au furat aproape 5 tone de floarea soarelui.

O parcelă de aproximativ 3 hectare de floarea soarelui, din Băneasa, Giurgiu, a fost recoltată aproape integral de hoți. Proprietarul estimează paguba celor 5 tone la aproape 250.000 de lei. Polițiștii din Giurgiu au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de furt.

Mărturia unui fermier păgubit

Situația nu este prima de acest tip. Mai mulți fermieri din țară au semnalat furturi ale recoltelor. În Ialomița, hoții au furat floarea soarelui de pe o suprafață de aproape 30 de hectare.

”Am și un cerc de suspecți, pe care i-am anunțat la poliție. Sperăm din tot sufletul să se întâmple ceva de data asta. Acum 4 ani am mai avut o pagubă, făcută în același mod, prin furt. Între timp, în acești 4 ani au mai fost și alți colegi de aici din zonă (păgubiți - n.red.). Sperăm din tot sufletul să îmi recuperez dauna, care se ridică la aproape 25.000 lei.

Este păcat, pentru că se muncește foarte mult. Anul acesta este foarte greu, un an cu secetă mare, cu lipsă de precipitații, noi avem credite, utilaje de plătit. Multă floarea-soarelui a fost vărsată, probabil ei s-au deplasat în grabă, pe timpul nopții”, spune Mihai Moncea, fermier păgubit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE