Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un copil de doi ani a murit după ce a inhalat un drog ascuns sub saltea, la o grădiniță

Tragedie la o grădiniță din cartierul Bronx, din New York. Un copil de doi ani, Nicholas Dominici, a murit după ce a inhalat fentanil, un drog de 50 de ori mai puternic decât heroina, pe care polițiștii l-au găsit ascuns sub saltele de pe paturile micuților. Alți trei copii, cu vârste cuprinse între 8 luni și doi ani, au fost internați, după ce au fost expuși și ei.

Poliția a descoperit un kilogram de fentanil, cantitate care ar putea ucide 500.000 de persoane, după cum precizează autoritățile americane. La percheziții au fost găsite și trei prese folosite pentru a împacheta drogurile.

Proprietara grădiniței a fost arestată

După primele cercetări, proprietara grădiniței este Grei Mendez, are 36 de ani și îi închiriase spațiul lui Carlisto Acevedo Brito, în vârstă de 41 de ani. Cei doi sunt acuzați de procurori de posesie de droguri, "cu scopul de a le distribui, cu consecințe mortale și conspiraționale în ceea ce privește distribuirea de stupefiante cu efecte potențial letale".

"Precizăm că inculpații au otrăvit patru bebeluși și l-au ucis pe unul dintre ei, pentru că desfășurau o operațiune de trafic de droguri la o creșă", a spus procurorul Damien Williams, citat de BBC.

Procurorii au reconstituit și un film al evenimentelor. Aceștia au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere și au ascultat înregistrări și au constatat că proprietara grădiniței și-a sunat soțul de mai multe ori după ce și-a dat seama că micuții se simțeau rău.

Ulterior, ea a sunat la numărul de urgențe. Soțul ei a sosit la grădiniță și a fost văzut pe camerele de supraveghere în timp ce scotea mai multe pungi de droguri din clădire. Grei Mendez și-a dat seama că poate fi arestată și a șters peste 20.000 de mesaje din telefonul său, după cum precizează investigatorii. Însă autoritățile au reușit să le recupereze.

Soțul proprietarei grădiniței este în continuare căutat. El a fost văzut pe camerele de supraveghere în timp ce fugea de la fața locului, după ce a fost chemată poliția.

Atât proprietara grădiniței, cât și chiriașul sunt reținuți, fără posibilitatea de a ieși pe cauțiune și riscă o pedeapsă pe viață.

Proprietara grădiniței și-a contactat avocatul, care a dat primele detalii: "Singura ei infracțiune este că a închiriat proprietatea unei persoane. Nu există nicio dovadă că ea a făcut altceva decât să aibă grijă în mod corespunzător de acești copii".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE