Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un bărbat a ascuns cadavrul partenerei sale în congelator pentru a-i încasa pensia în Suedia. Ce pedeapsă a primit

Un bărbat de origine norvegiană a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pentru fraudă și falsificare de documente în Suedia, deoarece a ascuns cadavrul partenerei sale într-un congelator, în așa fel încât să-i poată încasa pensia.

Tribunalul districtului Warmland a precizat că bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost condamnat, printre altele, pentru încălcarea gravă a libertăților civile, fraudă și falsificare de documente, relatează The Associated Press.

Bărbatul le-a declarat anchetatorilor că și-a găsit partenera moartă în casă și apoi i-a pus cadavrul într-un congelator. Cei doi locuiau în Arjang, o localitate situată la aproape 340 de kilometri vest de Stockholm, capitala Suediei.

Potrivit documentelor depuse în instanță, norvegianul a ascuns trupul în congelatorul în care își păstra și mâncarea. Criminaliștii au acționat în luna martie la pont, moment în care au descoperit trupul femeii, tot de origine norvegiană, în congelatorul din locuința suspectului.

Bărbatul le spusese rudelor și prietenilor că partenera sa trăiește.

De asemenea, reprezentanții Tribunalului susțin că individul a ținut secret faptul că partenera sa a murit, pentru a-i putea încasa pensia din Norvegia. Condamnat pentru fraudă, el este acum nevoi să returneze sumele primite în numele partenerei decedate.

Procurorii suedezi susțin că bărbatul a comis o fraudă în mod ”sistematic”, iar prejudiciul se ridică la aproximativ 1,3 milioane de coroane (116.750 de dolari). Cât despre falsificarea de documente, bărbatul a efectuat schimbări de proprietate și înmatriculări de mașini pe numele defunctei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE