Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un avion s-a prăbușit în județul Brașov, între Râşnov şi Tohan. Pilotul nu a mai putut fi salvat

Un avion ultraușor s-a prăbușit, sâmbătă dimineața, între localitățile Râşnov şi Tohan din județul Brașov. Pilotul aparatului de zbor, un bărbat în vârstă de 66 de ani, a fost găsit inconștient la fața locului, însă nu a mai putut fi salvat de medici.

Polițiștii orașului Zărnești au fost alertați în această dimineață, după ce un accident aviatic s-a produs în apropierea DN 73, între localitățile Râșnov și Tohanu Nou. Pilotul unui avion de mici dimensiuni a pierdut controlul, iar aparatul de zbor s-a prăbușit pe un câmp.

La faţa locului s-au deplasat elicopterul şi un echipaj SMURD, o ambulanţă a SAJ, două autospeciale de stingere şi echipaj de descarcerare.

VEZI GALERIA
3 imagini

Bărbatul a fost găsit inconştient la locul accidentului. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă eforturile lor s-a dovedit zadarnice pentru a-i readuce la viață.

”Din nefericire, pilotul, un bărbat de 66 de ani, din localitatea Râșnov, ce se afla singur în avion, a suferit leziuni incompatibile cu viața.

Polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului”, au transmis reprezentanții IPJ Brașov.

Accidente aviatice în care au fost implicate avioane de mici dimensiuni în România

Potrivit Agerpres, o serie de accidente aviatice în care au fost implicate avioane de mici dimensiuni s-au produs în ultimii ani în România.

La 28 august 2022, un avion de mici dimensiuni a căzut în lacul Colibiţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, existând două victime. Cu o zi înainte, o aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbuşit în localitatea Letca Nouă din judeţul Giurgiu, la faţa locului fiind găsite două persoane decedate.

La 26 martie, un avion de acrobaţie s-a prăbuşit în comuna Târgşoru Vechi, sat Strejnicu, judeţul Prahova. Pilotul a murit în urma accidentului aviatic.

De asemenea, pe 10 august 2021, un avion privat de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe raza localităţii Chitila, pe un câmp, două persoane rănite, conştiente, fiind preluate de SMURD şi transportate la spital. La 19 martie 2020, un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, în zona localităţii Şiria din judeţul Arad, fiind înregistrate două victime.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE