Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un angajat din Franța, dat afară de la locul de muncă, pentru că nu era „suficient de amuzant”. Ce a decis o instanță

Cea mai înaltă instanță din Franța a decis că un bărbat concediat de o firmă de consultanță din Paris, pentru că nu ar fi fost suficient de „amuzant” la locul de muncă, a fost concediat pe nedrept, potrivit The Washington Post.

Bărbatul, denumit în documentele tribunalului drept domnul T, a fost concediat de la Cubik Partners în 2015, după ce a refuzat să participe la seminarii și evenimente sociale de weekend care, potrivit documentelor tribunalului, potrivit avocaților săi, includeau „alcool excesiv” și „promiscuitate”.

Obiceiurile din cadrul companiei au implicat „practici umilitoare și intruzive”


Bărbatul a susținut că aceste obiceiuri din cadrul companiei au implicat „practici umilitoare și intruzive”, inclusiv acte sexuale simulate și porecle grosolane.

În hotărârea pronunțată luna aceasta, Curtea de Casație a decis că bărbatul avea dreptul la „libertatea de exprimare” și că refuzul de a participa la activități sociale era o „libertate fundamentală”, în conformitate cu legislația muncii și a drepturilor omului, și nu un motiv pentru concedierea sa.

Potrivit documentelor din instanță, bărbatul a fost angajat de Cubik Partners în calitate de consultant senior în februarie 2011 și promovat la funcția de director în februarie 2014. El a fost concediat pentru „incompetență profesională” în martie 2015, pentru că nu ar fi aderat la valorile de convivialitate ale firmei.

Compania a criticat, de asemenea, tonul său uneori „fragil și demotivant” față de subordonați și presupusa incapacitate de a accepta feedback și puncte de vedere diferite.

Cubik Partners nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea The Washington Post.

O serie de incidente recente au scos în evidență înrădăcinarea alcoolului în cultura profesională

Nu este prima dată când practicile unei companii sunt analizate în cadrul unei proceduri judiciare. Mai multe incidente recente au scos în evidență înrădăcinarea alcoolului în cultura profesională.

Un alt angajat, de la PricewaterhouseCoopers, din Anglia, a dat în judecată compania pentru rănile grave suferite la un eveniment al companiei, care „a făcut din consumul excesiv de alcool o virtute competitivă”, într-un proces depus anul acesta la Înalta Curte din Londra. Michael Brockie a intrat în comă și i s-a extirpat o parte din craniu, după ce a participat la evenimentul companiei.

În martie, Lloyd's of London a amendat firma membră Atrium Underwriters cu o sumă record de un milion de lire sterline (aproximativ 1,2 milioane de dolari) pentru „eșecuri grave”, inclusiv o „noapte a băieților”, în care angajații, inclusiv doi directori, „au luat parte la jocuri de inițiere nepotrivite, au băut mult și au făcut comentarii de natură sexuală despre colegele lor”.

Franța este una dintre cele mai permisive țări din lume în ceea ce privește consumul de alcool. Vârsta minimă legală pentru consumul de alcool în public este de 18 ani, dar nu există nicio reglementare privind consumul de alcool în mediul privat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE