Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ultima zi a vizitei Papei Francisc în Portugalia. Pe cod roșu de caniculă, 1,5 milioane de oameni au mers să-l vadă

Duminică, 6 august, este ultima zi din cele cinci în care Papa Francisc vizitează Portugalia. În vâstă de 86 de ani, suveranul pontif a nimerit în plin cod roșu de caniculă, care lovește această țară. Însă chiar și așa, peste 1,5 milioane de persoane au mers să-l vadă.

Acesta a oficiat ultima liturghie în parcul Tejo, din Lisabona, o zonă deschisă, lipsită de umbră. Portugalia se află în alertă maximă pentru incendii, peste 500 de pompieri luptându-se cu flăcările care au izbucnit vineri după-amiază într-o zonă împădurită din districtul Castelo Branco din centrul ţării.

Papa nu a mai ținut unul dintre discursurile sale programate

În cursul serii de joi, în Parcul Eduard al VII-lea, din Lisabona, Papa Francisc a participat la ceremonia de primire din cadrul Zilei Mondiale a Tineretului.

Sâmbătă, suveranul pontif a vizitat sanctuarul Fatima, unde s-a rugat împreună cu aproximativ 200.000 de persoane în locul unde se spune că Fecioara Maria a fost văzută de trei copii păstori în 1917.

Papa avea un program bine stabilit în fiecare zi, însă nu a mai ținut un discurs în fața mulțimii, deși acesta era prevăzut în programul său oficial, potrivit Reuters. El s-a oprit însă și a vorbit cu oamenii în cursul zilei de joi. Papa s-a oprit de multe ori pentru a săruta bebeluși și pentru a-i binecuvânta pe cei bolnavi, în timp ce se îndrepta spre un elicopter care l-a transportat la următorul eveniment.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE