Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UE va continua să susțină Ucraina, una dintre prioritățile Spaniei, care a preluat președinția Consiliului UE

Uniunea Europeană va continua să susțină Ucraina, afectată de agresiunea rusă. Asigurările au fost date de către premierul Spaniei, țară care a preluat președinția UE, și de președintele Consiliului Europei. Cei doi oficiali s-au întâlnit la Madrid.

Premierul spaniol Pedro Sanchez l-a primit pe președintele Consiliului European, Charles Michel, la doar o zi după ce Spania a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene. Sanchez a explicat de ce a început mandatul Spaniei cu o vizită în Ucraina.

Pedro Sanchez, premierul Spaniei: Uniunea (Europeană) nu va economisi niciun efort pentru a continua să sprijine Ucraina și acesta a fost motivul pentru care m-am deplasat la Kiev, în prima zi a președinției spaniole, pentru a arăta sprijinul nostru simbolic, dar și măsurile concrete de susținere a poporului ucrainean.

Charles Michel, președintele Consiliului European: Ucraina este linia întâi în lupta pentru principiile și valorile noastre europene, iar datoria noastră este să sprijinim poporul ucrainean atât cât putem și atât timp cât este nevoie.

Pe lângă suportul oferit Ucrainei, Spania speră să facă progrese în timpul președinției sale.

Printre acestea se numără și finalizarea unui acord privind migrația, în ciuda divergențelor care persistă în cadrul celor 27 de națiuni ale Uniunii Europene. Totodată, autoritățile de la Madrid dau asigurări că alegerile parlamentare anticipate din această lună nu vor afecta mandatul Spaniei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE