Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UE va avea parte de o vară dificilă. Mai multe regiuni vor fi afectate de secetă, temperaturi extreme și incendii

Secetă severă în mai multe regiuni, temperaturi extreme și incendii extinse de vegetație – acestea par a fi principalele fenomene meteo care vor caracteriza lunile de vară din acest an în majoritatea țărilor Uniunii Europene. Pentru a face față dezastrelor, UE a anunțat deja dublarea flotei de aeronave de intervenție în caz de incendii.     

 Experții au puține îndoieli, Uniunea Europeană va avea parte de o vară dificilă. "Anul acesta este deja mult mai secetos decât media", a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic. Potrivit lui, seceta, combinată cu căldurile care sunt așteptate, pot provoca incendii majore de vegetație. 

Prin urmare, UE și-a dublat flota de luptă cu incendiile pentru a face față sezonului estival care se așteaptă să fie unul "intens".

Flota aeriană europeană de combatere a incendiilor va crește de la 13 la 28 de aeronave. Este vorba de 10 avioane de stingere a incendiilor, 14 avioane amfibii ușoare și patru elicoptere. Pe lângă această flotă, care este repartizată în zece țări, există peste 400 de pompieri dislocați în Grecia, Franța și Portugalia.

Comisarul european a subliniat importanța mecanismului comunitar de protecție civilă, care a fost activat în mod constant anul trecut, când Europa a fost afectată de "cea mai fierbinte vară din istoria sa".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE