Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucrainenii nu se tem de Putin. Locuitorii din Kiev consideră că amenințările Rusiei sunt vorbe goale

Ucrainenii din Kiev spun că nu sunt impresionați de discursul lui Vladimir Putin. De altfel, o mare parte dintre locuitorii capitalei ucrainene susțin că nu se tem de amenințările venite din partea Rusiei și preferă ca armata să se concentreze asupra eliberării tuturor teritoriilor ocupate.

O parte din locuitorii Kievului au criticat discursul președintelui rus Vladimir Putin privind starea națiunii, în care acesta a prezentat țara sa și Ucraina ca fiind victime ale politicii duplicitare din partea Occidentului.

Viktor Zabiyaka, locuitor din Kiev: Este un animal (președintele rus Vladimir Putin n.r.). Nu vreau să îl ascult, nici măcar nu vreau să îl aud. Ceea ce a spus nu înseamnă nimic. Noi trebuie să ne facem treaba, să ajungem la finalul ei logic, să eliberăm țara până la granițele din 1991.

În discursul său, Putin a anunțat suspendarea participării Moscovei la tratatul de dezarmare nucleară încheiat cu Statele Unite.

Președintele rus a lansat noi amenințări la adresa Occidentului și a avertizat că Moscova va răspunde prompt la livrările de arme din partea Vestului. De asemenea, Putin a spus ca nu își va schimba strategia, în ceea ce privește războiul din Ucraina.

Halyna Heorhiiva, locuitoare din Kiev: Sunt doar vorbe goale. Este un nonsens și, în același timp, ne-am săturat să le ascultăm. Dar trebuie să asculți discursul (lui Vladimir Putin n.r.) pentru a înțelege această aberație, această lipsă de sens. Nu știu cum să o numesc altfel. Trebuie să ne terminăm treaba, de a elibera Ucraina.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022, în speranța că va cuceri rapid Kievul. Dar rezistența forțelor ucrainene, susținută de Occident, a dejucat planul inițial al Moscovei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE