Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ucrainenii nu se tem de Putin. Locuitorii din Kiev consideră că amenințările Rusiei sunt vorbe goale

Publicat de: Euronews

Ucrainenii din Kiev spun că nu sunt impresionați de discursul lui Vladimir Putin. De altfel, o mare parte dintre locuitorii capitalei ucrainene susțin că nu se tem de amenințările venite din partea Rusiei și preferă ca armata să se concentreze asupra eliberării tuturor teritoriilor ocupate.

O parte din locuitorii Kievului au criticat discursul președintelui rus Vladimir Putin privind starea națiunii, în care acesta a prezentat țara sa și Ucraina ca fiind victime ale politicii duplicitare din partea Occidentului.

Viktor Zabiyaka, locuitor din Kiev: Este un animal (președintele rus Vladimir Putin n.r.). Nu vreau să îl ascult, nici măcar nu vreau să îl aud. Ceea ce a spus nu înseamnă nimic. Noi trebuie să ne facem treaba, să ajungem la finalul ei logic, să eliberăm țara până la granițele din 1991.

În discursul său, Putin a anunțat suspendarea participării Moscovei la tratatul de dezarmare nucleară încheiat cu Statele Unite.

Președintele rus a lansat noi amenințări la adresa Occidentului și a avertizat că Moscova va răspunde prompt la livrările de arme din partea Vestului. De asemenea, Putin a spus ca nu își va schimba strategia, în ceea ce privește războiul din Ucraina.

Halyna Heorhiiva, locuitoare din Kiev: Sunt doar vorbe goale. Este un nonsens și, în același timp, ne-am săturat să le ascultăm. Dar trebuie să asculți discursul (lui Vladimir Putin n.r.) pentru a înțelege această aberație, această lipsă de sens. Nu știu cum să o numesc altfel. Trebuie să ne terminăm treaba, de a elibera Ucraina.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022, în speranța că va cuceri rapid Kievul. Dar rezistența forțelor ucrainene, susținută de Occident, a dejucat planul inițial al Moscovei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE