Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucrainenii își recâștigă teritoriile. Petro Poroșenko: Lumea va fi mai sigură fără Putin

Ucraina își ia teritoriile înapoi. Contraofensiva spectaculoasă a armatei nu este nici pe departe încheiată, spune fostul președinte ucrainean Petro Porosenko, într-un interviu în exclusivitate pentru Euronews.

Armata Ucrainei va continua operatiunile de eliberare a teritoriilor, în ciuda încercărilor lui Vladimir Putin de a suplimenta trupele, spune fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko.

Petro Porosenko: „Vorbim de peste 3.000 de kilometri pătrați (n.r.: teritoriile eliberate de armata Ucrainei), iar ofensiva nu s-a încheiat încă, în ciuda faptului că Putin încearcă să mobilizeze cât de repede posibil rezerviști și să-i aducă la graniță, în Harkov și Donețk”.

Porosenko spune că războiul împotriva Rusiei nu este o bătălie care privește doar Ucraina, ci întreaga Europă.

Petro Porosenko: „Occidentalii încep să înțeleagă că aici nu este vorba despre asistență pentru Ucraina. Aceasta este o investiție în securitatea fiecărui stat european. Dacă nu-l oprim pe Putin aici, în Ucraina, mâine o să apară în propria lor țară”.

Fostul președinte al Ucrainei insistă că înlăturarea lui Vladimir Putin de la putere este soluție pentru o lume mai sigură.

Petro Porosenko: „Cu siguranță trebuie să facem Europa și lumea întreagă mai sigură, să deputinizăm Europa, lumea și Rusia. Lumea nu este în siguranță cu Putin, ar putea fi mai sigură fără Putin”.

În ultimele zile, armata Ucrainei a reușit să obțină o victorie importantă în contraofensiva militară pe care a lansat-o la începutul lunii. Peste 6000 de kilometri pătrați au fost eliberați din teritoriile ocupate, în vreme ce armata rusă a fost nevoită să-și retragă mii de militari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE