Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ucraina spune că nu atacă paradele din Rusia de Ziua Victoriei. Statul Major al armatei: "Respectăm legile războiului"

De Oana Stoica  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Statul Major al armatei ucrainene a respins marţi zvonurile cu privire la posibile atacuri ucrainene asupra defilărilor din Rusia, care sărbătoreşte Ziua Victoriei împotriva nazismului. Ucraina luptă ''doar pe front'' şi nu va ataca evenimente la care participă civili, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Ucraina nu luptă împotriva civililor și copiilor

"Forţele Armate ale Ucrainei acţionează exclusiv în cadrul dreptului umanitar internaţional şi respectă legile războiului", se menţionează în comunicatul Statului Major ucrainean, care adaugă şi că Ucraina "nu luptă împotriva populaţiei civile" şi "nici împotriva copiilor".

Totodată, Statul Major ucrainean a avertizat şi asupra posibilităţii ca "Rusia să pregătească provocări împotriva propriilor săi cetăţeni".

Şi-au ucis în repetate rânduri populaţia din motive politice.
Statul Major ucrainean

"Isteria «victorioasă» a Rusiei necesită în mod constant noi sacrificii şi crime semnificative pentru a obţine sprijinul populaţiei" ruse, a apreciat Statul Major ucrainean despre presupusul risc de operaţiuni sub steag fals în timpul defilărilor care vor avea loc marţi pe teritoriul Rusiei.

Declaraţia Marelui Stat Major de la Kiev vine după ce au apărut informaţii despre anularea în mai multe oraşe din Rusia a defilărilor de 9 mai pe fondul unor posibile atacuri cu drone din partea Ucrainei.

Distribuie

Taguri