Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Publicat de: Euronews

Ucraina a redus marţi dimineaţa exporturile de electricitate în Republica Moldova cu aproximativ 30%, a anunţat vicepremierul Andrei Spînu, transmite Reuters, citat de Agerpres. Luni, Ministerul ucrainean al Energiei a decis să suspende exporturile de electricitate în Uniunea Europeană, în urma atacurilor ruseşti cu rachete care au lovit infrastructura energetică din Ucraina.

Soluții pentru aprovizionarea cu electricitate

Republica Moldova, care a făcut parte din fosta URSS, are graniţe cu România şi Ucraina. Este puternic dependentă de gazele ruseşti şi încearcă să-şi diversifice aprovizionarea, după controversele cu firma rusă Gazprom privind preţul şi temerile referitoare la tăierea livrărilor.

„Suntem permanent în contact cu Ucraina, cu Uniunea Europeană şi cu România în vederea găsirii unei soluţii privind aprovizionarea cu electricitate a ţării”, a anunţat pe Telegram vicepremierul Republicii Moldova.

Serviciile de urgenţă au pus marţi în alertă de raiduri aeriene întregul teritoriu al Ucrainei, la o zi după ce Rusia a lansat masiv rachete asupra teritoriului ţării vecine, atacul soldându-se cu cel puţin 19 morţi şi 105 răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ transmis de Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă ucrainean.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE