Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a promulgat un proiect de lege care legalizează utilizarea medicală a canabisului, se arată într-o bază de date parlamentară de joi, potrivit Reuters.

Peste 6 milioane de persoane, inclusiv bolnavi de cancer, civili cu tulburări de stres post-traumatic și soldați răniți au nevoie de medicamente care conțin canabis, potrivit unui deputat.

Proiectul de lege semnat marți de Zelenski ar urma să intre în vigoare abia la șase luni după ce va fi publicat oficial, iar interdicția de a vinde sau furniza canabis pentru uz recreațional va rămâne în vigoare.

Parlamentul a susținut în decembrie legislația susținută de voluntarii din timpul războiului, dar politicienii din partidul fostului premier Iulia Timoșenko au împiedicat ca aceasta să ajungă la Zelenski pentru a fi semnată.

Aceștia consideră că legea reprezintă o amenințare la adresa viitorului țării.

Ministerul ucrainean al Sănătății a susținut legislația. Acesta trebuie să întocmească o listă de boli și afecțiuni pentru care ar trebui să fie prescris canabisul medicinal.

Legislația prevede licențe speciale pentru cultivarea și vânzarea de canabis, precum și supravegherea video 24 de ore din 24 a producătorilor, accesibilă poliției.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE