Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina ar fi lansat un atac cu dronă asupra Moscovei. Reacția oficialilor ruși

Primarul Moscovei a anunțat vineri dimineață că Ucraina a efectuat cu atac cu dronă asupra capitalei ruse, fără a provoca victime sau pagube, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

Serghei Sobianin, edilul Moscovei, nu a dat detalii despre locul exact în care a avut loc atacul cu dronă.

”În cursul nopţii, a avut loc o tentativă de atac cu dronă a inamicului, drona a fost doborâtă de forţele Ministerului Apărării", a scris Serghei Sobianin pe Telegram, conform sursei citate.

Primarul a mai precizat că nu există ”nici pagube, nici victime”, fără a oferi alte detalii.

Situată la peste 500 de kilometri de granița cu Ucraina, Moscova a fost vizată deja de atacuri cu drone. Unul dintre acestea a lovit Kremlinul în luna mai.

De altfel, oficialii de la Kiev au revendicat, luni, responsabilitatea pentru un atac nocturn cu drone asupra Moscovei. Armata rusă a anunțat că a fost vorba despre un ”atac terorist”, după ce două dispozitive ucrainene au fost neutralizate şi s-au prăbuşit, fără a provoca victime. Unul dintre aparatele de zbor a căzut pe Komsomolskii Prospekt, o arteră importantă a Moscovei, în apropierea Ministerului rus al Apărării.

Pe 4 iulie, Rusia a anunțat doborârea a cinci drone deasupra regiunii Moscovei, un atac care a afectat funcţionarea aeroportului Vnukovo, unul dintre cele trei mari aeroporturi internaţionale ale capitalei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE