Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prigojin, apariție inedită la summitul lui Putin. Fondatorul mercenarilor Wagner s-ar fi întâlnit cu un demnitar african

Evgheni Prigojin ar fi fost văzut la summitul Rusia-Africa, organizat de președintele rus Vladimir Putin, la Sankt Petersburg. Este prima apariție a liderului mercenarilor Wagner pe teritoriul Rusiei, după scurta rebeliune armată de luna trecută.

Prigojin s-ar fi întâlnit cu un demnitar african, în marja summitului la care participă și Vladimir Putin, relatează presa internațională.

O fotografie care surprinde întâlnirea dintre cei doi a fost publicată pe rețele sociale, pe conturile unor apropiați ai grupării Wagner. Prigojin este într-o ținută informală și pare foarte zâmbitor. Este pentru prima oară când fondatorul grupării de mercenari este văzut pe teritoriul Rusiei, după ce a renunțat la rebeliunea împotriva conducerii ministerului apărării. Inițial, el s-ar fi refugiat la Minsk, în Belarus.

Apoi au fost vehiculate informații potrivit cărora s-ar afla la Sankt Peterburg. Vladimir Putin a susținut că cei care au organizat rebeliunea vor fi aduși în fața justiției, însă acuzațiile au fost retrase. Între timp, mercenarii au reînceput antrenamentele, la o bază militară din Belarus.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE