Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina ar fi atacat cu drone conducta Drujba de pe teritoriul Rusiei

Publicat de: Euronews

Ucraina este acuzată că a atacat sâmbătă cu drone instalații ale unei conductei petroliere, inclusiv asupra unei stații care deservește vastul oleoduct Drujba, prin care este transmis țiței din Siberia de Vest către Europa, potrivit presei ruse, citate de agenția Reuters.

Atacurile cu drone lansate de forțele ucrainene pe teritoriul Rusiei s-au intensificat în ultimele săptămâni. Mai mult, cotidianul New York Times a relatat că serviciile de informații ale SUA cred că Ucraina ar fi implicată în atacul cu drone asupra Kremlinului care a avut loc la începutul lunii.

Kievul nu a recunoscut lansarea de atacuri pe teritoriul Rusiei. Agenția Reuters a mai precizat că Ministerul ucrainean al Apărării nu a răspuns solicitării de a oferi un punct de vedere pe această temă.

În regiunea Tver, situată la nord-vest de Moscova, două drone au atacat o instalație ce deservește conducta petrolieră Drujba, unul dintre cele mai mari oleoducte din lume, notează publicația rusă Kommersant.

Autoritățile locale au precziat că o dronă s-a prăbușit în apropierea comunei Erokhino, situată la aproape 500 de kilometri de granița cu Ucraina.

Construită de Uniunea Sovietică, conducta Drujba are o capacitate de a transporta peste două milioane de barili de petrol pe zi, însă nu a mai fost folosită atât de des, în condițiile în care Europa vrea să-și reducă dependența de energia rusă, după ce Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei în februarie 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE