Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Rusia vine cu acuzații: Atac ucrainean cu drone asupra unei staţii de pompare a oleoductului Drujba

De Mirabela Vasile  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Moscova a venit cu acuzații grave la adresa Ucrainei și spune că armata lui Volodimir Zelenski a atacat cu drone perimetrul staţiei de pompare a petrolului Novozibkov care deserveşte conducta Drujba, transmite agenţia EFE.

"Forţele armate ale Ucrainei, folosind vehicule aeriene fără pilot, au atacat teritoriul staţiei de pompare a petrolului Novozibkov a (companiei) Transneft", a scris pe contul său de Telegram guvernatorul regiunii Briansk, Alexandr Bogomaz.

Acesta a mai menţionat că nu sunt victime, dar pentru garantarea securităţii în zonă a fost sistată temporar furnizarea energiei în cinci localităţi.

Cum motivează Rusia acuzațiile

Compania Transneft, operatoarea sistemului de conducte petroliere din Rusia, a anunţat pe 15 martie că a găsit mai multe încărcături explozive lansate din drone şi nedetonate în perimetrul staţiei de pompare Novozibkov.

Conducta Drujba porneşte din Rusia şi se ramifică în Belarus în alte două conducte, una către Polonia şi cealaltă către Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă.

Livrările de petrol rusesc prin conducta Drujba sunt exceptate de la embargoul pe care UE l-a impus Rusiei după declanşarea războiului contra Ucrainei, întrucât statele central-europene fără ieşire la mare dispun de opţiuni limitate de aprovizionare cu petrol pe cale maritimă.

Începând din februarie Rusia a denunţat mai multe atacuri asupra acestei conducte.

Distribuie

Taguri