Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turneu de tenis pentru copii la Politehnică: ”Vreau să ajung locul 1, model Djokovic”

Baza sportivă Politehnica a găzduit duminică un turneu de tenis pentru copii sub 10 ani iar o echipă Euronews a fost acolo pentru a vă arăta cum arată tenisul în România, la cel mai mic nivel.

Terenurile de la baza Politehnica din regie sunt încă acoperite, se joacă în baloane, până spre luna aprilie. Aici vin zilnic zeci de copii.

În timp ce la Cluj se desfășoară cel mai bun turneu WTA 250 din lume, la București are loc un turneu aflat la polul opus al nivelului de performanță.

Copii de 7-10 ani se întrec la baza Politehnica, motivați de premii ca diplome, medalii și biscuiți. Unul dintre antrenorii celor mici ne vorbește despre cât de greu vin copiii la sport în ziua de azi.

”Primul turneu 10 din acest an, cu peste 35 copii. În ultima vreme e mai dificil, se înregistrează un regres în venirea copiilor la sport, sperăm că prin programele noastre să vină mai mulți.

Aici intervine măiestria antrenorilor, tenisul oferă portițe pentru viitor, un motiv în plus să rămână în lumea tenisului.”, a declarat Alexandru Grigore, antrenor, pentru Euronews.

Am stat de vorbă ci cu cei mici. Ambițioși, haioși și cu țeluri înalte.

”Merge bine, vreau să ajung locul 1, model Djokovic și Sinner sau Alcaraz, o să ajung ca ei. Îmi place și de Sabalenka. Îmi pare rău de Halep.”, au spus Matei și Petru.

Următorul turneu va avea loc la baza Politehnica pe 24 februarie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE