Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Truss anunță plafonarea prețurilor. Premierul britanic va prezenta un plan de depășire a crizei energetice

Guvernul Marii Britanii va prezenta azi un plan de susținere a populației pentru a face față creșterii prețurilor la energie, dar și de consolidare pe termen lung a securității energetice a regatului. Anunțul a fost făcut de premierul Liz Truss în Parlamentul de la Londra, unde a răspuns întrebărilor deputaților.

Presa britanică scrie că Truss intenționează să plafoneze prețurile la energie, iar costul programului ar putea ajunge până la 116 miliarde de euro.  

„Știu că oamenii din toată țara noastră se luptă cu costul vieții și cu facturile la energie. De aceea, în calitate de prim-ministru, voi lua măsuri imediate pentru a-i ajuta pe oameni să își plătească facturile la energie. De asemenea, dorim să le oferim oamenilor siguranța că vor trece cu bine de această iarnă și că vor putea să se aprovizioneze cu energia necesară. Tot ce trebuie să facem este să ne creștem aprovizionarea cu energie pe termen lung. De acest motiv vom deschide mai multe surse de aprovizionare în Marea Nordului și vom construi mai multe centrale nucleare”, a spus premierul Marii Britanii, Liz Truss.

Premierul britanic a mai spus că va continua politica de susținere a Ucrainei pentru a face față invaziei armatei ruse.

„Sunt conștientă de faptul că opoziția ne-a fost alături în încercările noastre de a ne împotrivi războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Îmi doresc să continuăm până la capăt să ne opunem agresiunii rusești, care a dus la criza energetică cu care ne confruntăm în prezent”, a mai spus premierul britanic.

Un alt obiectiv al noului premier este reducerea taxelor și facilitarea investițiilor în economia britanică. Liz Truss este a treia femeie din istoria Marii Britanii care conduce Guvernul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE