Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liz Truss, noul premier al Marii Britanii, a numit membrii de rang înalt ai cabinetului său

Liz Truss, noul prim-ministru britanic, a numit rapid membrii de rang înalt ai cabinetului său. Truss, a treia femeie prim-ministru al Marii Britanii, a numit o echipă de conducere diversă, dar loială ei și politicilor sale de economice.

În fruntea listei de miniștri se află noul cancelar și ministru de Finanțe, Kwazi Kwarteng, în timp ce Suella Braverman va fi noul ministru de Interne, în locul lui Priti Patel.

Ministerul Sănătății va fi condus de Therese Coffey

Ministerul Sănătății va fi condus de Therese Coffey, care va prelua și funcția de viceprim-ministru, acestea fiind astfel primele două femei din istorie, care dețin frâiele guvernului britanic.

Fost secretar de stat discret la ministerul de Externe, James Cleverly, în vârstă de 53 de ani, devine șef al diplomației, preluand fosta functie a lui Liz Truss, în timp ce Ben Wallace este singurul membru al Executivului care își păstrează funcția pe care a avut-o și în guvernul lui Boris Johnson, cea de secretar al Apărării.

Completarea echipei guvernamentale poate dura mai multe zile, dar Truss trebuie să-și înceapă activitatea cât mai rapid.

Britanicii au păreri împărțite despre noul prim-ministru

Jake Garnham, simpatizant conservator: „De ce mă aflu aici? Pentru că o susțin pe Liz Truss și cred că este un prim-ministru extraordinar pentru țara noastră.”

Khush Malde, student: „Cred că noul prim-ministru va dezamăgi țara în multe privințe. Nu cred că va fi cea mai potrivită pentru această funcție. A fost democrat-liberală, iar acum nu mai este. Înainte era împotriva Brexitului, acum nu mai este.”

Liz Truss are o listă impresionantă de probleme urgente de rezolvat, printre care se numără creșterea facturilor la energie și o recesiune economică în plină evoluție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE