Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tren CFR cu sute de oameni blocat în tunel. Pasagerii au stat peste 90 de minute pe întuneric, fără aer condiționat

Un tren cu sute de oameni s-a oprit în tunel mai bine de 90 de minute. S-a întâmplat în apropierea gării Bârnova din județul Iași, la 15 minute de la plecarea din gara Iași. Locomotiva veche de 50 de ani s-a defectat chiar în tunel. Asta a însemnat pentru călători o situație grea de suportat: căldură, lipsa aerului conditionat, întuneric. Reprezentanții CFR Călători au spus că fac verificări pentru a vedea dacă s-au respectat procedurile și care a fost cauza incidentului.

”O oră și jumătate a durat stationarea noastră în tunel, pe întuneric”, spune o călătoare.

La ora 14 și 20 de minute trenul a plecat din gara Iași. Călătorii nu ar fi bănuit că 15 minute mai târziu vor rămâne într-un tunel, într-o zonă fără semnal. Trenul care a plecat din gara Iași cu destinația București s-a oprit exact în tunel. Este un tunel cu o lungime de 250 de metri, echivalentul unui tren cu opt vagoane.

”Înca de la începutul călătoriei, controlorul ne-a spus că locomotiva este stricată, dar nu s-au luat măsuri pentru reparare și au plecat în mod iresponsabil”, spune o femeie. 

După această experiență, unii călători au preferat să coboare din tren și să plece cu alte mijloace de transport.

”Eu am coborât aici. Aștept pe cineva să vină să mă ia de aici. Nu am mai stat în tren. În tren e cald. Nu mergea nici aerul condiționat nici nimic. Și a fost cam dificil. Noi am mai deschis ușile. Am mai coborât un pic chiar lângă tren”, a spus o călătoare. 

”În tunel am staționat o oră și jumătate în condiții cumplite, groaznice: geamurile nu se deschideau decât cu cheie. Aer nu aveam, aer conditionat absolut, bineînțeles că nu. Copii mici, femei bolnave. Trenul care a plecat acum este cu a treia locomotivă. Suntem foarte dezamăgiți și nemulțumiți. Unii au ales să ceară despăgubiri”, spune o altă femeie. 

Reprezentanții CFR Iași spun că au început o anchetă pentru a vedea exact motivul pentru care locomotiva, veche de 50 de ani, s-a defectat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE