Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei vase încărcate cu hrană, în drum spre Gaza. Convoiul a plecat din Cipru

Trei nave plecate din Cipru şi încărcate cu sute de tone de ajutoare umanitare pentru populaţia civilă din Fâşia Gaza urmează să ajungă luni în enclava palestiniană, au declarat reprezentanţi ai guvernului cipriot, citaţi duminică de DPA.

Postul de radio public cipriot a relatat că cargobotul Jennifer şi remorcherele Open Arms şi Ledra Dynamic vor ajunge luni dimineaţă în apropierea Fâşiei Gaza.

Este de aşteptat ca descărcarea ajutorului umanitar să fie problematică, întrucât nu există un port adecvat în Fâşia Gaza. Situaţia este îngreunată de adâncimea mică a apei în apropierea coastei.

A doua livrare de ajutor umanitar pe mare dinspre Cipru

Aceasta este a doua livrare de ajutor umanitar pe mare dinspre Cipru. În urmă cu două săptămâni, vasul Open Arms, al organizaţiei umanitare omonime, a transportat în Gaza aproximativ 200 de tone de alimente. Atunci, organizaţia neguvernamentală World Central Kitchen a fost responsabilă pentru distribuirea ajutoarelor către civili şi acesta este planul şi de această dată.

Guvernul cipriot aşteaptă construirea unui doc plutitor de mari dimensiuni în apropierea coastelor Fâşiei Gaza, operaţiune ce ar urma să se încheie la jumătatea lunii aprilie.

''Obiectivul este să trimitem o cantitate crescândă de bunuri cu fiecare dintre aceste transporturi, dar acest lucru se va întâmpla de îndată ce platforma furnizată de americani este completă'', a declarat ministrul de externe cipriot Konstantinos

Kombos după plecarea celor trei nave cu ajutoare pentru Fâşia Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE