Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Transylvania Open 2024. Ana Bogdan joacă duminică finala împotriva Karolinei Pliskova

Ana Bogdan va juca în finala Transylvania Open 2024, duminică, 11 februarie, împotriva Karolinei Pliskova.

Bogdan și Pliskova au jucat ultima oară în calificările turneului de la Doha, în 2023, când Pliskova s-a impus de la 0-1 la seturi, scor 3-6, 6-2, 6-3.

Turneul de la Cluj-Napoca este dotat cu premii de 267.000 de euro, iar câștigătoarea finalei de duminică va încasa un premiu de 35.000 de euro.

11/02/2024 , 14:20

Ana Bogdan s-a calificat în finala Transylvania Open după ce a învins-o pe Jaqueline Cristian

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan, cap de serie numărul opt, s-a calificat în finala turneului Transylvania Open, singurul de nivel WTA 250 din România, după ce a învins-o pe conaţionala Jaqueline Cristian cu 6-3, 3-6, 6-4, sâmbătă, în BT Arena din Cluj-Napoca.
Ana Bogdan a obţinut victoria după două ore şi 50 de minute şi va juca a doua sa finală WTA 250 din carieră, după cea pierdută în 2022 la Varşovia în faşa franţuzoaicei Caroline Garcia.

Ana Bogdan se află acum pe locul 65 mondial, în timp ce Jaqueline este a 81-a jucătoare din lume. Și ediția de anul trecut a avut o jucătoare din România în finală, pe Gabriela Ruse. Aversara din finală va fi Karolina Plișkova.

Știrea inițială: România are cinci reprezentante pe tabloul principal de simplu al turneului de tenis Transylvania Open 2024. Meciurile încep, luni, la Cluj-Napoca. Transylvania Open a fost desemnat doi ani consecutiv drept cel mai bun turneu WTA 250 din lume.

Cinci jucătoare din România, pe tabloul principal de simplu al Transylvania Open 2024

Transylvania Open 2024, premiat doi ani consecutiv drept cel mai bun turneu WTA 250 din lume

Cinci jucătoare din România vor încerca să câștige mult râvnitul trofeu și premiul de 35.000 de dolari. Cele cinci tenismene, care se află pe tabloul principal de simplu al Transylvania Open 2024, sunt:

  • Ana Bogdan (66 WTA)
  • Jaqueline Cristian (89 WTA)
  • Andreea Mitu (220 WTA)
  • Miriam Bulgaru (195 WTA)
  • Anca Todoni (235 WTA)

Ultimele trei jucătoare de tenis au beneficiat de wild card-uri.

Ana Bogdan o va întâlni, luni, la 18:00, pe americanca Alycia Parks, iar celelalte patru românce vor intra abia de marți în competiția de simplu. Tot astăzi, după ora 15:00, o să se desfășoare și meciul de dublu între patru românce: Andreea Mitu și Jaqueline Cristian versus Mara Gae și Anca Todoni.

Biletele de intrare la turneu costă 65 de lei.

Jucătoarea olandeză de tenis Aranxta Rus, numărul 43 mondial, este principala favorită a turneului Transylvania Open 2024, singurul de nivel WTA 250 din România, iar în runda inaugurală o va întâlni pe belgianca Greet Minnen, potrivit tragerii la sorţi efectuate sâmbătă, transmite Agerpres.

În 2023, ajuns la cea de-a treia ediţie, turneul a fost desemnat, pentru al doilea an consecutiv, cel mai bun turneu WTA 250. Premiul de cel mai bun turneu din lume la categoria lui a fost oferit în urma voturilor exprimate de jucătoare, care au ales competiţia favorită din circuit, potrivit site-ului competiţiei, transmite Agerpres.

Simona Halep se întoarce pe teren pentru un meci demonstrativ

Simona Halep va juca un meci demonstrativ la Cluj-Napoca, în cadrul Sports Festival, eveniment care va avea loc pe 15 iunie 2024.

Astfel, cea mai titrată jucătoare de tenis a României se alătură celor două legende ale tenisului mondial, Steffi Graf și Andre Agassi. Halep și Andrei Pavel vor juca alături de cei doi mari foști jucători de tenis în meciul care se va juca în iunie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE