Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trafic îngreunat în minivacanța din august. MAE a emis atenționare de călătorie pentru Bulgaria, Grecia și Turcia

Autoritățile se așteaptă la aglomerație la punctele de frontieră zilele acestea. Ministerul de Externe a emis o atenționare de călătorie pentru românii care vor să își petreacă minivacanța de patru zile din august în Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Instituția are și recomandări pentru cei care vor fi nevoiți să aștepte la cozi. Totodată, sunt alerte de călătorie și pentru alte țări din cauza incendiilor de vegetație și a caniculei.

Aglomerație în minivacanță

Autoritățile preconizează că va fi trafic intens, cu timpi mari de așteptare, în acest weekend, la punctele de trecere a frontierei spre destinațiile preferate de români pentru concediu sau minivacanță, precum Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Pentru a evita aglomerația, Ministerul de Externe le recomandă românilor să folosească toate punctele de trecere disponibile:

  • spre Bulgaria sunt 10 deschise,
  • spre Grecia din Bulgaria sunt 6 puncte disponibile,
  • spre Turcia din Bulgaria sunt deschise 3 puncte de trecere a frontierei.

Recomandări de călătorie

Ministerul le recomandă românilor să se asigure că au suficient combustibil, apă și alimente în caz că sunt nevoiți să aștepte la cozi mari, să se asigure că au toate documentele și să achite taxele din timp.

Și Poliția de Frontieră vine cu recomandări similare. Potrivit instituției, în ultimele weekend-uri, au trecut granița spre și dinspre România, aproximativ 500.000 de persoane, în medie, zilnic, și se așteaptă și acum la trafic intens, în special la granițele cu Bulgaria și Ungaria.

Pentru ca verificările la frontieră să se facă mai repede, numărul lucrătorilor a fost suplimentat: 3.900 de polițiști de frontieră sunt la muncă pentru activitățile de supraveghere și control.

Totodată, sunt și echipe mobile în teren, iar la punctele de trecere Nădlac 2 și Giurgiu mai mulți voluntari și paramedici sunt pregătiți să acorde ajutor de specialitate în caz de nevoie.

Pe de altă parte, Ministerul de Externe a emis alerte de călătorie și pentru alte zone, precum Hawaii din cauza incendiilor de vegetație provocate de uraganul Dora. Cea mai afectată zonă este insula Maui, unde sunt în desfășurare operațiuni de evacuare a populației.

Și în Portugalia este risc major de incendii de vegetație în această perioadă, iar pentru Suedia și Spania au fost, de asemenea, emise alerte de călătorie, având în vedere codul roșu de caniculă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE