Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Tot mai multe mașini electrice în România. Reorientarea vine în după scumpirea carburanților

Publicat de: Euronews

Una din cinci mașini care circulă pe străzile României este verde, arată statisticile, iar tendința este de creștere. Două treimi dintre românii care vor să cumpere o mașină în viitor, spun că se vor orienta către una electrică sau hibridă arată un sondaj al Băncii Europene de Investiții.

Reorientarea către mașini electrice sau hibride vine în contextul scumpirilor la carburanți

În primele luni ale anului, România a avut cea mai mare creştere a vânzărilor de automobile electrice din Uniunea Europeană, arată Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile. În primul trimestru, au fost vândute peste 2.100 de automobile electrice, de patru ori mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Uniunea Europeană înmatriculează mai puține mașini ”clasice”

La nivelul întregii Uniunii Europene se înmatriculează din ce în ce mai puține mașini clasice din cauza scumpirilor carburanților. În perioada ianuarie-martie 2022, înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat un declin de peste 30 de procente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE