Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul distileriilor din Europa unde poți descoperi cele mai bune băuturi spirtoase locale

Varietatea de băuturi spirtoase locale din Europa merită o atenție specială. De la coniacul francez la absintul elvețian, nu ducem lipsă de băuturi emblematice pe care să le degustăm - iar turismul de băuturi spirtoase este în creștere, potrivit Euronew Travel.

Dacă sunteți în căutarea unei băuturi diferite, iată câteva dintre cele mai bune distilerii locale pe care să le vizitați pe continent.

Savurați rom la Destilerías Arehucas, Gran Canaria

Poate că romul are legături mai strânse cu insulele din Caraibe, cum ar fi Barbados și Jamaica, dar nu este nevoie să călătoriți atât de departe pentru a-l savura de la sursă.

Mergeți în Las Palmas, în Insulele Canare, unde Destilerías Arehucas își cultivă propria trestie de zahăr din 1884. În prezent, distileria oferă tururi cu ghid și degustări care vă învață cum se produce această băutură.

Opriți-vă pentru o clipă în cea mai veche bodegă de maturare a romului din Europa pentru a observa semnăturile unor actori, cântăreți și vedete sportive faimoase, mâzgălite pe mii de butoaie.

Tururile durează aproximativ 50 de minute și costă 7 euro.

Pedalează pe traseul Absinthe Trail în Elveția

Traseul Absinthe Trail din această țară este presărat cu distilerii, restaurante și muzee dedicate băuturii pe bază de pelin. Traseul de 40 km este cel mai bine explorat cu trenul de la Neuchâtel - sau cu bicicleta, dacă sunteți un băutor cumpătat.

Traseul trece prin Couvet, unde a luat naștere această băutură spirtoasă și poate fi degustată la Distileria Artemisia-Bugnon. Apoi se strecoară peste graniță în orașul istoric Pontarlier, Franța, unde puteți vizita, printre multe altele, distileria Pierre GUY, deținută de familie.

Notele de anason și semințe de fenicul vă vor încânta simțurile pe parcursul traseului.

Încercați "ginul olandez" în Țările de Jos

Vă place ginul? Atunci o să vă placă jenever, băutura care a inspirat băutura britanică pe bază de ienupăr. Și aceasta se bazează pe plante și pe fructele de pădure, dar adaugă malț în amestec pentru rezultate care se intersectează cu cele ale whisky-ului.

Veți găsi distilerii de jenever în întreaga Olanda - locul de origine - precum și în Belgia și în unele părți din Germania și Franța. Încercați-l la De Drie Fleschjes, care pretinde că este cea mai veche casă de degustare de jenever din Amsterdam, sau mergeți la Dordrecht, în vestul Olandei, pentru un tur al distileriei Rutte Distillery.

Renunțați la vin pentru cognac în vestul Franței

De la armagnac la calvados și pastis, Franța este plină de băuturi spirtoase emblematice care rivalizează cu renumita sa scenă vinicolă.

Cognacul este unul dintre cele mai populare pentru tururile de distilerie. După ce vizitați nume importante precum Hennessy și Rémy Martin (tururi de la 25 de euro), faceți un tur istoric al castelului regal Chateau de Cognac. Apoi, aventurați-vă în afara comunei Cognac, în podgoriile din regiunea Charente. Între noiembrie și martie, puteți vedea distileriile precum Cognac Frapin și Maison Boinaud în acțiune.

Savurați un rachiu după schi în Alpii austrieci

Munții Tirol din Austria sunt cunoscuți pentru schi - dar apres ski-ul lor este pe locul doi.

Schnappsul este băutura preferată. De obicei, un rachiu de fructe distilat, Tirolul produce soiuri neobișnuite, cum ar fi Meisterwurz - obținut din planta erbacee masterwort, cunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare - și Krautinger, pe bază de napi, care este distilat numai în Wildschönau.

De-a lungul traseului schnapsului tirolez, puteți încerca și soiuri mai tradiționale, cum ar fi cel de prune de la JP-Feindestillerie Kössler din Stanz bei Landeck sau de la mere la sorb la distileria Rochelt din Fritzens.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE