Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taxa de turism la Veneția, din 2024: Turiștii vor trebui să plătească 5 euro pentru a o vizita orașul începând de anul viitor

Turiștii de o zi la Veneția vor trebui în curând să plătească pentru acest privilegiu, pe măsură ce orașul își va introduce taxa de turism întârziată.

Consiliul municipal a dat în sfârșit undă verde politicii, care este menită să abordeze problemele legate de turismul excesiv care afectează acest punct de atracție pentru vizitatori.

Sistemul de rezervare se lansează cu o perioadă de probă de 30 de zile în weekendurile de primăvară și de vară din 2024.

Trebuia să înceapă în ianuarie 2023, dar se pare că a fost amânat din cauza unor probleme logistice și a temerilor că va afecta veniturile turiștilor.

Iată ce știm până acum despre cum va funcționa noua taxă turistică.

Cine trebuie să plătească bilet pentru a vizita Veneția?

Călătorii care plănuiesc să viziteze orașul istoric Veneția vor trebui să se înregistreze, deși cei care rămân peste noapte nu trebuie să plătească taxa de intrare.

Vizitatorii care sosesc atât cu transportul public, cât și prin metode private trebuie să facă o rezervare prealabilă.

Cei care vizitează insulele din jur, cum ar fi Burano și Murano, vor trebui, de asemenea, să se înregistreze și să plătească. Pentru cei care călătoresc pe mai multe insule, inclusiv Veneția, este necesar un singur bilet și o singură plată.

Unii turiști care fac excursii de o zi sunt scutiți de plata taxei de intrare, deși vor trebui totuși să facă o rezervare. Printre aceștia se numără rezidenții din regiunea Veneto, studenții și cei care își vizitează membrii familiei în oraș.

Cum pot vizitatorii să rezerve bilete pentru Veneția?

Un sistem de rezervare online în mai multe limbi va fi pus la dispoziția vizitatorilor pentru ca aceștia să-și rezerve în avans călătoria la Veneția.

În momentul rezervării, vizitatorii vor primi un cod QR care va acționa ca bilet și care trebuie arătat controlorilor de bilete.

Pentru cei care sosesc cu mijloacele de transport în comun, ar putea exista posibilitatea de a cumpăra legitimația de intrare în același timp cu biletul de călătorie.

În cazul în care acest serviciu nu este disponibil, operatorii de transport public vor face anunțuri către pasageri pentru a le reaminti obligația de a rezerva.

Vizitatorii sunt încurajați să rezerve din timp, deoarece prețurile biletelor ar putea fi mai mici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE