Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul celor mai bune insule secrete pentru o vacanță europeană liniștită

Pentru mulți dintre noi, a merge în vacanță înseamnă a lua o gură de aer și a scăpa de agitația vieții de zi cu zi.

În boom-ul călătoriilor post-pandemie, multe destinații populare sunt pline până la refuz de turiști, ceea ce nu este ideal pentru o evadare liniștită și relaxantă.

Evitarea supraturismului poate fi forța motrică ce ne face să explorăm părți ale continentului despre care nu știam că există. În acest caz, vorbim despre miile de insule secrete ale Europei. Liniște, cultură, bucătării, toate la îndemână.

Iată câteva dintre cele mai frumoase insule secrete din Europa:

Lastovo, Croația

Lastovo se află undeva între vârful nordic al Pugliei și capătul sudic al celebrului colectiv insular al Croației, Coasta Dalmată. Vederea Birdseye asupra acestui loc de vacanță v-ar face să credeți că se află confortabil pe țărmurile Bahamas.

Ai zice că e aproape imposibil să nu fie în Caraibe. În ciuda faptului că este cea mai mare masă de uscat dintre cele 47 de insule și insulițe de pe coastă, aceasta găzduiește doar un hotel, Triton, cu vedere la mare și un restaurant foarte apreciat de turiști care se află pe plajă. Cu atât mai intrigant pentru turiștii dornici să arunce o privire asupra cerului cel mai înstelat al Europei (confirmat științific) și să se bucure de un soare cum rar se vede în Europa.

Oronsay, Scoția

Scoția găzduiește peste 790 de insule, trecând pe locul al doilea după miile de clustere nordice și scandinave de pe continent. Acestea variază de la petice minuscule de pământ nelocuit până la întinderi vaste precum țara minunilor celtică Skye.

Nu prea departe de Skye se află insula Oronsay, un paradis natural nedescoperit, fermecător, mitic. Dacă puteți cronometra corect, mareele vă permit să mergeți pe jos de la Skye la Insula Oronsay pe traseu așternându-se doar misterul. Asigurați-vă că vă programați corect călătoria, deoarece nu doriți să rămâneți blocați, cu excepția cazului în care plănuiți să faceți o campare sălbatică.

Peisajele dramatice oferă oportunități excelente de vizitare a obiectivelor turistice, cu stânci și peșteri de până la 200 de picioare care se îndreaptă spre o coastă albastră înghețată. Includerea insulei în următoarea vacanță în Highland nu ar fi o greșeală doar pentru priveliști.

Gozo, Malta

O insulă pe o insulă, Gozo este considerată de maltezi ca fiind destinația soră a insulei rurală, densă cultural. Este accesibil cu feribotul în doar 25 de minute de principalul port nordic al Maltei. Descoperirile mitice ale străzilor pavate din Gozo te vor învălui în arhitectura barocă, ducând la tarabe care oferă sesiuni de degustare cu uleiuri, vinuri și pâine, toate locale.

Gozo este, de asemenea, o descoperire populară printre scafandrii cărora le place să traverseze numeroasele sale peșteri. Blue Hole, un fenomen geologic unic care leagă scafandrii printr-un arc subacvatic în mare, este un punct culminant.

Porquerolles, Franța

Înființată pentru prima dată ca spațiu locuibil de către un grup de săteni, viața în această porțiune de pământ de șapte kilometri în largul coastei Rivierei nu s-a derulat pe deplin până la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Lanțurile deluroase se scurg în coastele nisipoase care atrag bărci de vizitatori în lunile de vară. Cine i-ar putea învinovăți, cu maxime de 30 de grade și apă ca albastrul cerului?

Parcul Național Port-Cros este atracția principală pentru iubitorii de natură liniștită, cuprinzând cea mai mare parte a continentului insulei și păstrat de guvern până la fiecare detaliu.


Formentera, Ibiza

Cea mai mică din Insulele Baleare din Spania este din ce în ce mai familiarizată cu turiștii care caută un loc liniștitor, departe de agitația din viața de noapte din Ibiza din apropiere. Plajele sale cu nisip alb și apusurile de chihlimbar îl fac locul perfect pentru a scăpa de nebunia insulei petrecerilor .

Cel mai remarcabil, plaja sa principală, Illetes, ia forma unei fâșii lungi de nisip care se întinde în apă, aducându-i pe vizitatori în viața sa marina fascinantă și diversă.

Turiștii se pot aștepta să guste unele dintre cele mai bune mâncăruri mediteraneene din viața lor prin amalgamul de restaurante locale de pe insulă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE