Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tom Ford, cumpărat de Estee Lauder. Este cea mai importantă tranzacție din industrie în acest an

Tom Ford intră în clubul miliardarilor, după ce Estee Lauder a anunțat că va cumpăra casa de modă americană. Parfumurile Tom Ford sunt printre cele mai bine vândute pe piață și vor ajută compania de cosmetice să se extindă pe segmentul produselor de lux. 

Tranzacția va fi finalizată anul viitor

După ce au fost partenere timp de 15 ani, compania Estee Lauder a anunțat că va cumpăra compania Tom Ford pentru suma de 2.8 miliarde de dolari, dintre care, estimează Forbes, 1.1 miliarde vor ajunge în buzunarul lui Tom Ford, care se va alătura astfel miliardarilor lumii. 

Tranzacția, care este și cea mai mare din industria de profil în acest an, va fi finalizată la începutul anului următor, iar designerul va rămâne în rolul de director creativ al brandului. 

Tom Ford a înființat compania în 2005; a început cu piese masculine și produse de beauty, înainte să se aventureze în colecțiile pentru femei, unde a adus mult glamour și le-a oferit doamnelor piese extrem de sexy, dar elegante. 

În 2006 a lansat parfumul de lux Black Orchid, care este și astăzi unul dintre cele mai bine vândute parfumuri de pe piață și viral pe rețelele de socializare, cu peste 4 milioane de vizualizări pe Tik Tok. Așadar, interesul companiei Estee Lauder pentru casa de modă de lux nu este surprinzător, deoarece tranzacția îi va ajuta să se extindă în piața produselor premium. 

Tom Ford este și cel care a salvat Gucci de la faliment

În 1994, Gucci era demodat, iar americanul a fost adus în rolul de director creativ într-o ultimă speranță de salvare. Tot atunci, Gucci i-a adus pe celebrul fotograf Mario Testino și pe stilista Carine Roitfelt, care, ulterior, a ajuns redactor șef pentru Vogue Paris.

În doar 10 ani, în 2004, Gucci valora peste 10 miliarde de dolari, deci Tom Ford are cu se se lăuda. 

Nici Estee Lauder nu este mai prejos

Compania de cosmetice a fost fondată în 1946 în New York de soții Estee și Joseph Lauder și în doar doi ani de la înființare au ajuns să își vândă produsele în unul dintre cele mai prestigioase magazine din Statele Unite: Saks Fifth Avenue. În anii ce au urmat, cuplul a început să cumpere companii de cosmetice și machiaj: Bobbi Brown și La mer în 1995, Jo Malone în 1999, Smashbox în 2010. 

În prezent, Estee Lauder deține 19 companii (20, dacă socotim și noua achiziție, Tom Ford). 

Tom Ford a transmis printr-un comunicat că este extrem de încântat de tranzacție, precizând că Estee Lauder este „casa” perfectă pentru compania sa.

Episodul HYPE a fost filmat la Hotelul Capșa

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE