Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Toate trenurile duc la distracție. 99% dintre biletele CFR, vândute

Mii de oameni au plecat și astăzi spre mare sau spre munte. Mulți dintre ei au renunțat la mașini și au ales să călătorească cu trenul. O echipă Euronews a prins printre ultimele bilete disponibile și a pornit spre litoral.

CFR a scos pe traseu toate trenurile și locomotivele din dotare, pentru a face față cererii de bilete.

Peste 100.000 de tineri își petrec vacanța de 1 mai la munte sau la mare, iar trenurile pleacă din București pe tot parcursul weekend-ului. Cei de la CFR spun că au suplimentat numărul garniturilor cu 30%, iar gradul de ocupare din trenuri este de 99%.

Ce spun tinerii care au plecat la mare

Euronews a stat de vorbă cu o parte dintre tinerii care au plecat în acest weekend spre mare:

"Păi, așa înainte de sesiune, mergem și noi trei nopți în Vama Veche să ne distrăm. Anul trecut n-am avut ocazia asta, am avut admiterea", a spus un student de la Medicină.

Unii dintre călători au venit tocmai din Amsterdam pentru petrecere.

"Aș dori să petrecem foarte frumos, fiind în vacanță. Am venit în țară de două zile, sperăm să o ținem până marți fără oprire".

Vama Veche rămâne un punct de atracție pentru tineri.

"O să încercăm să mergem în toate cluburile din Vamă și să prindem răsăritul. Și e un fel de tradiție. Merg cu doi prieteni în Vamă să ne distrăm ca în vremurile bune", au spus doi studenți.

Prețul unui bilet dus-întors de la București până la Constanța se ridică la 150 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere pentru călătoriile cu trenurile CFR. Majoritatea celor care au plecat la mare și-au cumpărat bilete de întoarcere pentru ziua de 1 mai, ultima zi de vacanță.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE