Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tinerii, pregătiți să devină șoferi responsabili. Specialiștii spun că multe informații învățate la școala de șoferi sunt greșite

Furioase și iuți, mașinile puternice sunt o tentație pentru unii șoferi aflați la început de drum. Pentru că siguranța este foarte importantă la volan, Romania Driving Experience le oferă tinerilor ocazia să învețe să controleze mașina în situații limită, cu ajutorul unor instructori de conducere defensivă.

Tinerii vor putea să învețe cum să evite un accident în cadrul unui bootcamp, unde vor primi lecții intensive de conducere defensivă, iar la final se vor lupta pentru titlul de cel mai bun conducător auto.

Mihai Buzatu, student la Facultatea de Transporturi: ”Este și un avertisment pentru șoferii tineri pentru că noi căutăm viteză, căutăm mașini frumoase și să avem totuși o prevenție în acest aspect.”

Tinerii, tot mai interesați de cursurile de conducere defensivă

Constantin Ciobanu este expert în conducere defensivă. Spune că unele din lucrurile pe care le învățăm la școala de șoferi sunt greșite.

Constantin Ciobanu, instructor conducere defensivă: ”În școala de șoferi am învățat să ținem mâinile pe volan la 10 și la ora 2. E o poziție greșită și periculoasă. În primul rând că de-aici, la 10 și la 2 am un control precar asupra direcției. E o poziție în care mâinile îmi acoperă tabloul de bord, nu e poziție sigură. În cazul unui accident, dacă se declanșează airbagul, mâinile sunt în calea airbagului. Poziția corectă a mâinilor pe volan: la 9 și la 3, am vizibilitate, mâinile nu sunt în calea airbagului, am acces la comenzi și de-aici am cea mai mare libertate în a manevra volanul.”

Silviu Toma, fondator școală de conducere defensivă: ”Școala de șoferi, din păcate, în România, pentru că are o structură bazată pe niște legi destul de vechi, nu este suficientă ca să înveți să conduci. Și-atunci ar fi bine să participi la astfel de cursuri pentru că noi aducem oamenii pe un circuit într-un cadru sigur și controlat și îi punem în tot felul de situații limită.”

Tinerii sunt tot mai interesați de cursurile de conducere defensivă.

Ilona Costea, decan Facultatea de Transporturi: ”În cadrul universității noastre, cursul ce se desfășoară în mod gratuit am avut o prezentă de 500 de studenți, anul acesta avem înscriși peste 1.100 de studenți.”

Competiția “Driving Hero”, organizată de Universitatea Politehnica, prin Facultatea de Transporturi, în parteneriat cu Romania Driving Experience va avea loc anul viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE