Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

TikTok riscă amendă pentru că nu a protejat datele minorilor

TikTok s-ar putea confrunta cu o amendă de 27 de milioane de lire sterline în Marea Britanie pentru o posibilă încălcare a legislației britanice privind protecția datelor. Platforma de socializare este acuzată că nu a reușit să protejeze confidențialitatea copiilor atunci când aceștia folosesc platforma.

Transparența informațiilor

Biroul Comisarului pentru Informații din Marea Britanie (ICO) a declarat luni că a emis companiei de social media un document legal care include o potențială amendă. Acesta a declarat că este posibil ca TikTok să fi procesat datele copiilor sub 13 ani fără consimțământul parental corespunzător și să fi procesat „date din categorii speciale” fără a avea un temei legal pentru a face acest lucru.

Comisarul a spus că „datele din categorii speciale” includ originea etnică și rasială, opiniile politice, convingerile religioase și orientarea sexuală.

De asemenea, acesta a mai spus că este posibil ca TikTok să nu fi reușit să ofere utilizatorilor săi informații transparente și ușor de înțeles. Documentul juridic a acoperit perioada cuprinsă între mai 2018 și iulie 2020.

„Deși respectăm rolul ICO în protejarea confidențialității în Marea Britanie, nu suntem de acord cu opiniile preliminare exprimate și intenționăm să răspundem în mod oficial ICO”, se arată într-o declarație publicată de TikTok, care este deținută de compania chineză ByteDance.

Guvernul Marii Britanii promovează un proiect de lege privind siguranța online, care obligă companiile de tehnologie să protejeze copiii de conținutul dăunător. Biroul Comisarului pentru Informații a declarat că are în desfășurare alte șase investigații privind companii care nu par să-și fi luat suficient de în serios responsabilitățile privind siguranța copiilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE