Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

TikTok, colaborare cu Wikipedia pentru a îmbunătăți experiența de căutare. Cum funcționează noua funcție a aplicației

Utilizatorii TikTok, în special tinerii, tratează din ce în ce mai mult aplicația ca pe un motor de căutare pentru a găsi orice, de la restaurantele din apropiere până la știri. Rezultatele căutărilor TikTok reflectă, la rândul lor, această schimbare.

Aplicația a adăugat săptămâna aceasta, discret, fragmente din Wikipedia în unele pagini de rezultate ale căutării pentru persoane, locuri și evenimente. Sunt linkuri Wikipedia în rezultatele căutărilor pentru The New York Times, Taylor Swift și Ziua Recunoștinței, printre altele.

Purtătorul de cuvânt al TikTok, Zachary Kizer, a confirmat pentru The Verge că firma a încheiat un parteneriat cu Wikipedia pentru a aduce informații utilizatorilor direct în aplicație. Kizer spune că funcția este activă de câteva luni, dar compania nu a anunțat-o în mod oficial.

Funcția Wikipedia apare pe măsură ce utilizatorii derulează în jos prin rezultatele căutării în aplicație și este intercalată între videoclipurile relevante. Dacă se face clic pe fragment, utilizatorul ajunge direct la Wikipedia; legăturile din partea de jos a fragmentului duc la diferite secțiuni ale intrării în Wikipedia.

Dar intrările Wikipedia nu apar în mod constant - există un fragment pentru New York și Los Angeles, dar nu și pentru Chicago. O căutare pentru New York Mets scoate la iveală o intrare în Wikipedia pentru sezonul Mets 2015. Utilizatorii TikTok au dat, de asemenea, peste fragmente în limbi precum rusa. Kizer nu a precizat ce termeni de căutare obțin linkuri Wikipedia sau cum se decide acest lucru.

Cum încearcă TikTok să mulțumească cerințele utilizatorilor

TikTok a adăugat și alte caracteristici funcției sale de căutare, care este încă mult mai puțin robustă decât o căutare tradițională pe Google. Luna trecută, a început să monetizeze rezultatele căutării prin plasarea de conținut sponsorizat între videoclipurile organice. Un parteneriat cu IMDb, anunțat la începutul acestui an, permite creatorilor să facă linkuri către filme și emisiuni TV în videoclipurile lor, iar linkurile și fragmentele IMDb apar, de asemenea, în unele rezultate ale căutării.

Google a recunoscut că TikTok și alte platforme ar putea să îi afecteze dominația în domeniul căutărilor. Anul trecut, Prabhakar Raghavan, vicepreședintele executiv însărcinat cu căutările la Google, a declarat că "ceva de genul aproape 40% dintre tineri, atunci când caută un loc pentru prânz, nu merg pe Google Maps sau pe Search - merg pe TikTok sau pe Instagram".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE