Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tichete de 150 de lei pentru copiii care fac sport de performanță

Începând de anul viitor, juniorii legitimați la cluburile sportive din România vor primi lunar 150 de lei pentru susținerea cheltuielilor. Camera Deputaților a adoptat astăzi un proiect de lege în acest sens care va merge la promulgare.

„Copiii şi juniorii legitimaţi la cluburile sportive înfiinţate conform prezentei legi, care participă la competiţii sportive oficiale naţionale şi internaţionale beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma unor bonuri de valoare, denumite tichete de sportiv”, arată un amendament admis la proiectul de lege adoptat, miercuri, de către deputaţi. 

Unde pot fi utilizate tichetele

Tichetele de sport vor fi valabile doar pe teritoriul României. Cu ajutorul acestora, juniorii vor putea achiziționa articole şi echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localităţi, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

Juniorii vor primi banii cât timp vor fi legitimați la un club profesionist din țară. Aproximativ 80 de mii de copii români practică în prezent un sport de performanță.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE