Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ți-ai dorit vreodată un far? SUA oferă unele dintre ele, iar altele le vinde la licitație

Zece faruri care, de generații întregi, au protejat marinarii de pericole și i-au ghidat spre siguranță, vor fi donate gratuit sau vândute la licitație de către guvernul federal al Statelor Unite ale Americii.

Scopul programului derulat de Administrația Generală a Serviciilor este de a conserva proprietățile, majoritatea dintre ele vechi de peste un secol.

Farul, atracție turistică populară

Dezvoltarea tehnologiei moderne, inclusiv a GPS-ului, face ca farurile să nu mai fie esențiale pentru navigație, a declarat John Kelly de la biroul GSA de dispoziție a bunurilor imobiliare. Și în timp ce Paza de Coastă întreține adesea ajutoare pentru navigație la sau în apropierea farurilor, structurile în sine nu mai sunt adesea esențiale pentru misiune.

Cu toate acestea, publicul rămâne fascinat de faruri, care sunt atracții turistice populare și subiectul a nenumărați fotografi și artiști.

"Oamenii apreciază cu adevărat rolul eroic al paznicului solitar al farului", a spus el, explicând farmecul lor. "Ei au fost cu adevărat instrumentele care asigurau o trecere sigură în unele dintre aceste porturi periculoase care ofereau comunităților mari oportunități de comerț, iar acestea sunt adesea situate în locuri proeminente care oferă priveliști care îți taie respirația".

În acest an, șase faruri sunt oferite fără costuri agențiilor guvernamentale federale, de stat sau locale, organizațiilor non-profit, organizațiilor educaționale sau altor entități care sunt dispuse să le întrețină și să le păstreze și să le pună la dispoziția publicului în scopuri educaționale, recreative sau culturale. În cazul în care nu se găsește un nou proprietar, farul este oferit pentru licitație la licitație.

Unele dintre farurile achiziționate în trecut au fost transformate în reședințe private de către persoane care își doresc să locuiască într-un spațiu unic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE