Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sandalele lui Steve Jobs, scoase la licitație. Câți bani sunt ceruți pentru încălțămintea purtată de confondatorul Apple

Sandalele purtate de Steve Jobs vor fi vândute la licitație, vineri. Perechea de încălțăminte care a aparținut cofondatorului companiei americane Apple este evaluată c-ar valora între 60.000 și 80.000 de dolari, au precizat reprezentanții casei de licitații Julien's Auctions.

Steve Jobs a purtat aceste sandale realizate de compania germană Birkenstock în anii '70 și '80. Perechea de încălțăminte a fost găsită la gunoi de către Mark Sheff, un bucătar care a administrat în 1980 una dintre proprietățile lui Steve Jobs din orașul Albany, statul american California, notează publicația Gizmodo.com.

"Steve căuta pe cineva să-l ajute prin casă. M-am ocupat de grădinăritul organic și gătit alimente naturale", a povestit Sheff despre cum a ajuns în posesia sandalelor, potrivit unui articol publicat în 2016 de Yahoo.

Reprezentanții casei de licitații spun că sandalele au fost prezentate la numeroase expoziții, precum Salonul de Mobilă din Milano în 2017. În același an au fost expuse la sediul companiei Birkenstock din orașul german Rahms, precum și la primul magazin Birkenstock din New York.

Perechea de încălțăminte s-a numărat printre exponatele târgului de mobilă din Koln, iar recent a ajuns și la Muzeul de Istorie Wurttemberg din Stuttgart.

De altfel, fosta parteneră a lui Steve Jobs, Chrisann Brennan, care este mama primului copil al miliardarului american, a vorbit despre elementul din garderoba acestuia.

„Sandalele făceau parte din latura lui simplă. Erau uniforma lui. Ceea ce este grozav la o uniformă este că nu trebuie să-ți faci griji cu ce să te îmbraci dimineața.

El nu ar fi făcut sau cumpărat niciodată ceva doar pentru a ieși în evidență față de ceilalți. Era pur și simplu convins de inteligența și de caracterul practic al designului și de confortul purtării lui. Iar în Birkenstock nu se simțea ca un om de afaceri, așa că avea libertatea de a gândi creativ”, a povestit ea într-un interviu acordat revistei Vogue.

Potrivit Gizmodo, câștigătorul licitației va primi și un NFT reprezentând sandalele.

Licitația va începe vineri, la ora 18 (ora României), iar prețul de pornire pentru sandalele lui Steve Jobs va fi de 15.000 de dolari. Încălțămintea a mai făcut obiectul unei licitații în 2016, când a fost achiziționată cu 3.400 de dolari.

Steve Jobs a murit pe 5 octombrie 2011, la vârsta de 56 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul. Cofondatorul Apple avea o avere de peste 10 miliarde de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE