Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#TheCube. Vocile artiștilor celebri, clonate cu ajutorul inteligenței artificiale

Platforma de streaming Youtube a lansat un soft care, cu ajutorul inteligenței artificiale, le permite utilizatorilor să cloneze vocile unor artiști celebri și să creeze, practic, propria lor muzică. Totul se întâmplă cu o simplă comandă scrisă în aplicație, iar rezultatele sunt remarcabile.

Radu Hângănuț a adus toate detaliile la The Cube.

Până acum, sunt nouă artiști implicați în acest experiment făcut de Youtube. John Legend și Sia se numără, de exemplu, printre artiștii care au fost de acord ca vocile lor să fie clonate cu ajutorul inteligenței.

Materialele create pot fi folosite ca soundtrack-uri pentru video-urile pe care oamenii le postează pe Youtube Shorts, un fel de rival al TikTok.

Momentan, sunt 100 de creatori de conținut care au acces la acest feature pe Youtube, însă reprezentanții platformei vor să extindă și să generalizeze opțiunea și asta pentru că îi ajută să exploreze „felul în care tehnologia poate crea conexiuni mai puternice între artiști, între creatorii de conținut și fani”, așa cum Lyor Cohen, oficial al Youtube, a declarat.

Youtube anunță că va marca video-urile realizate cu A.I., tocmai pentru a-i ajuta pe utilizatori să își dea seama când ascultă sau văd ceva creat de oameni pentru oameni sau când au de-a face cu inteligența artificială.

În aprilie anul acesta, Universal Music a cerut eliminarea de pe plaforma Youtube a unui cântec realizat cu A.I. și atribuit artiștilor Drake și The Weeknd. Nu fără motiv, însă. Toate acestea s-au întâmplat fără acordul artiștilor, lucru care - evident - în prezent s-a schimbat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE