Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla recheamă în service aproape 4.000 de modele Cybertruck. Pericol de desprindere a pedalei de accelerație

După ce, în februarie, Tesla a rechemat în service aproape două milioane de mașini, constructorul american de mașini electrice are din nou probleme. Tesla recheamă 3.878 de modele Cybertruck, din cauza defecțiunii la pedala de accelerație, care riscă să se desprindă și să se blocheze în ornamentele interioare.

Anunțul a fost făcut de Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA.

Tesla recheamă în service aproape 4.000 de modele Cybertruck

Proprietarii vor fi fost înștiințați în luna iunie, iar reparația va fi făcută gratuit. Practic, va fi înlocuit tot ansamblul pedalei de accelerație.

"Atunci când se aplică o forță mare pe plăcuța de pe pedala de accelerație, plăcuța se poate desprinde, ceea ce poate face ca pedala să rămână prinsă în garnitura interioară de deasupra pedalei", se precizează în comunicatul NHTSA.

Dacă pedala de accelerație s-ar desprinde, mașina ar putea accelera necontrolat, ceea ce ar putea duce la accident, mai ales având în vedere puterea extrem de mare a mașinii.

Lansarea campionetei Cybertruck a fost amânată cu doi ani și a avut loc, în cele din urmă, pe finalul anului trecut.

Au existat însă diverse controverse în jurul acestei mașini. Chiar s-a pus problema dacă un astfel de autovehicul are voie să circule pe drumurile publice, având în vedere formele sale extrem de angulare și gabaritul considerabil.

În total, de la începutul acestui an, Tesla a rechemat în service aproape 2,4 milioane de mașini, potrivit unui raport făcut de BizzyCar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE