Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sute de alergători au participat la crosul de la Agronomie. "Fac sport de plăcere, pentru organism"

Vremea frumoasă din weekend a fost un prilej ideal pentru iubitorii de sport să iasă la mișcare în aer liber. Amatorii de alergare au venit în număr mare la crosul de la Agronomie, al cărui ambasador este fosta mare atletă Gabriela Szabo.

Sute de participanți s-au adunat în campusul studențesc pentru tradițiionalul cros organizat de Universitatea de Știinte Agricole.

Startul crosului a fost dat de către fostul mare atlet Marian Oprea, vicecampion olimpic la triplusalt.

Marian Oprea: "Când sunt evenimente de acest gen îmi place să vin alături de colegi, să-i încurajăm pe cei care fac activități sportive. Cred că așa putem promova mai mult sportul și, cine știe, de aici poate ies și viitori sportivi de performanță."

La crosul de la Agronomia a fost prezentă și Agenția Națională Anti Doping, pentru a promova mesajele pentru un sport curat și sănătos.

Ștefan Rohnean, președintele ANAD: "Promovăm un sport curat, avem un mesaj și o campanie: natural și sănătos. Dăm fructe copiilor și apă să se hidrateze."

Tinerii s-au bucurat de lecțiile de încălzire coordonate de instructoare profesioniste de fitness, iar unii părinți au făcut exercițiile chiar cu copiii în brate:

"Alerg cinci kilometri cu el în cărucior, sunt pregătit. Fac sport de plăcere, pentru organism."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE