Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

SUA vor ajuta Republica Moldova în contracararea amenințărilor cibernetice

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, a avut joi o întrevedere cu comandantul Forţei naţionale a SUA pentru misiuni cibernetice, general maiorul William J. Hartman, aflat într-o vizită la Chişinău, relatează Deschide.md, citat de Agerpres.

Discuţiile s-au axat pe cooperarea militară dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, cu accent pe eforturile de contracarare a ameninţărilor cibernetice noi şi emergente.

Consolidarea securității cibernetice

"În cadrul întrevederii, am menţionat că dezvoltarea capacităţilor de apărare cibernetică este o prioritate pentru Armata Naţională, în contextul protejării infrastructurii tehnologiilor informaţionale, prevenirii, detectării şi reacţiei rapide la atacurile cibernetice", a scris Nosatîi pe pagina sa de Facebook.

Totodată, ministrul a mulţumit oficialului american pentru instruirea personalul militar al Armatei Naţionale care activează în acest domeniu.

La rândul său, generalul William Hartman a reiterat disponibilitatea SUA de a menţine colaborarea în vederea consolidării securităţii cibernetice a Republicii Moldova, notează agenţia de presă Ştiri.md.

Alte teme de discuţie între cei doi oficiali au fost axate pe dialogul strategic intens al Ministerului Apărării moldovean cu partenerii de dezvoltare, transformarea Armatei Naţionale într-o instituţie modernă, precum şi contribuţia Republicii Moldova la securitatea internaţională prin participarea la misiuni de menţinere a păcii sub egida ONU, NATO şi UE.

Distribuie

Taguri