Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Tot mai multe atacuri cibernetice în România. Care sunt țintele vizate de hackeri

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Au crescut cu 21% atacurile cibernetice de tip Distributed Denial-of-Service (DDoS) în 2022 asupra companiilor private şi instituţiilor publice, comparativ cu 2021, iar cele ransomware au urcat cu 18%, reiese dintr-un raport realizat de către experţii Orange Business Services.

Care sunt țintele atacatorilor

Conform documentului, dat publicităţii joi, în 2022, s-a observat un interes sporit al atacatorilor către ţinte din zona politică şi socială, pe fondul războiului din Ucraina, dar şi spre instituţii media, de sănătate, site-uri şi aplicaţii guvernamentale.

Mircea Geoană: Securitatea cibernetică face parte din noul tip de război

La nivel de industrii, s-a înregistrat un volum total de ameninţări substanţial mai mare decât în 2021, multe dintre aceste atacuri fiind declanşate de tulburările geopolitice din regiune.

Astfel, cele mai afectate sectoare au fost zona de sănătate şi domeniul farmaceutic (32%), sectorul guvernamental şi cel al serviciilor publice (23%), industria de energie (22%), retail (16%) şi transport (7%).

Canalul de Telegram al Maiei Sandu a fost spart. Hackerii au transmis mesaje cu acuzații care vizau guvernul

Ce regiuni din România au fost afectate

În funcţie de tipul ameninţărilor cibernetice din 2022 şi de distribuţia acestora pe regiuni, Bucureşti a fost cel mai afectat, cu aproape jumătate din ţinta tuturor atacurilor, respectiv 48%. Pe locurile următoare s-au clasat regiunile Banat şi Moldova.

Totodată, în topul celor mai vizate oraşe, în ultimele 12 luni, Capitala se află pe primul loc, cu o medie de 970.000 de atacuri prevenite, Timişoara ocupă locul 2 - în medie cu 260.000 de atacuri blocate lunar, iar Iaşi se află pe poziţia a treia - cu aproape 170.000 de ameninţări detectate şi blocate în fiecare lună.

Rog(SRI): Pe partea de spionaj cibernetic,toate serviciile relevante de informaţii din Rusia încearcă să fie prezente în România

Potrivit sursei citate, pentru al doilea an la rând, ransomware este principalul tip de atac depistat şi blocat de soluţia Business Internet Security, echivalentul a 35% din total, urmat de DDoS - cu o pondere de 25% din total, şi phishing - cu 21%.

Distribuie

Taguri