Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

SUA și Coreea de Sud, noi exerciții aeriene comune, pe fondul amenințărilor venite din partea Coreei de Nord

Publicat de: Euronews

Coreea de Sud și Statele Unite au desfășurat o nouă sesiune de exerciții aeriene comune deasupra Mării Galbene.

Acțiunea a avut loc pentru consolidarea apărării împotriva amenințării nucleare tot mai mari din partea Coreei de Nord. Potrivit Ministerul Apărării de la Seul, la exercițiu au participat avioane invizibile ale Forțelor Aeriene americane, precum și aeronave ale Forțelor Aeriene sud-coreene.

Amenințări din partea Phenianului

În timp ce Washingtonul și Seulul descriu exercițiile ca fiind defensive, Coreea de Nord le consideră, „repetiții de invazie” și le-a folosit pentru a-și justifica amplificarea testelor nucleare și rachetelor. Numai anul trecut, Coreea de Nord a lansat peste 20 de rachete balistice în zonă.

De altfel, ministerul de Externe nord-coreean a avertizat joi că Phenianul va răspunde la orice acţiune militară a SUA în regiune cu „cea mai dură reacţie”.

Coreea de Nord „va avea cea mai dură reacţie la orice încercare militară a SUA pe principiul armă nucleară pentru armă nucleară şi confruntare totală pentru confruntare totală”, conform unui comunicat publicat de media de stat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE