Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA: Omagiu adus victimelor atacului din Louisville. Un bărbat înarmat a ucis cinci persoane

Cei care și-au pierdut rudele au organizat un priveghi pentru victimele atacului armat de la o bancă din Louisville. Mulți locuitori din Louisville au organizat slujbele la câteva ore după ce un bărbat înarmat a ucis cinci oameni în centrul orașului și a rănit alte opt persoane.

Poliția susține că bărbatul în vârstă de 25 de ani a deschis focul luni, și a transmis în direct atacul pe Instagram.

Muhammad Babar, lider al comunității: "M-am săturat să postez cuvinte goale și rugăciuni pe rețelele de socializare după fiecare caz de atac armat în masă.

Prin urmare, astăzi vreau să vă rog pe toți și pe liderii națiunii noastre că nu contează dacă sunteți republicani sau democrați, dacă trăiți în orașe sau în comunități rurale. Indiferent dacă dețineți sau nu o armă, vă rog să faceți ceva, pentru că noi toți vrem doar să se termine această epidemie de moarte care ne epuizează națiunea."

Cinci oameni au murit

Directorul băncii și patru dintre colegii săi de muncă au fost uciși. Printre aceștia și Tommy Elliott, vicepreședinte al băncii. Elliott era o personalitate proeminentă în politica democrată și un prieten apropiat al guvernatorului statului Kentucky.

Andy Beshear, guvernator al statului Kentucky: "Deși credința mea este pusă la încercare și poate fi chiar fragilă, totuși mai cred. Încă mai cred. Cred într-un Dumnezeu iubitor care într-o zi îmi va explica cum se poate întâmpla acest lucru. Și cred în rai, ceea ce înseamnă că, deși trupul este muritor, sufletul este veșnic. Tommy (Elliott n.r.), ne vom revedea. Și îi vom revedea pe toți acești oameni incredibili."

Morgan McGarvey, membru al Congresului American: "Este greu. Suntem îndurerați, dar nu suntem înfrânți. Suntem puternici. Vom trece prin toate acestea împreună. Ne vom susține unul pe celălalt. Ne vom aminti și vom onora viețile celor pierduți în anii ce vor urma."

Adjunctul șefului poliției din Louisville a declarat într-o conferință de presă că atacatorul a murit în urma schimbului de focuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE